icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hitta pusselbiten lagom för att må bra. Lagom mat, lagom stress, lagom med ja och nej. För övrigt älskar jag böcker, golf och att resa.. :)
10 augusti 2011 07:44
2

Kräftkok

På fredag är det premiär för kräftfiske ( för vår familj ). Vi har f.o.m denna sommar en lott där vi får fiska. Skoj!! Tänk om vi inte får kräftor och tänk om vi får massar??? Är inte helt jättepigg på att ta hand om och koka levande kräftor. Så - tips mottages tacksamt. Bästa kräftbete?? Bästa kräftkokrecept?? // A

Kommentarer

  • 10 augusti 2011 08:32
    daggan1
    Bra kräftbete är strömming, abborre och mört. Framförallt strömmingen brukar gå bra när vi fiskar. Viktigt att tänka på när du kokar kräftorna är dels att vattnet kokar ordentligt och att du inte lägger i för många åt gången eller att du fyller grytan för full. Har gjort misstaget en gång att jag hällde i alla på en gång, då slutar det koka och kräftorna dör inte direkt, LÄBBIGT. Bäst brukar man säga är att låta dem "gå av sig" ett halvt dygn innan du kokar dem, ha dem i badkaret eller i en hink. Vi brukar ha porter eller bayersk öl i spadet, mycket dill och glöm inte lite socker, men bara lite. Har tyvärr inget recept. Lycka till, hoppas ni får många fina rackare.
  • 10 augusti 2011 11:46
    Tack!!

Logga in för att skriva en kommentar.