icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej hej!

jag heter Anna, jag är 24 år gammal. Nu ska jag börja må bra.
7 september 2011 09:43

Dags igen

Hej allihopa. Jag var här i våras men under sommaren har jag inte haft den tiden jag vill lägga på detta. Men nu har allt lugnat ner sig, jag har inte längre två jobb och heltidsstudier så nu ska jag ta mig tiden att sluta stressa, vara frisk och må bra och börja skriva upp vad jag stoppar i mig. Nu ska jag dela med mig av något som säkert många redan har gjort men jag tyckte att jag var smart när jag började att göra så. Jag kör på lchf fortfarande och tycker det är jättebra, men jag saknar bröd. jag har gjort flera försök till lchfbröd men tycker inte att det är gott helt enkelt. i början gillade jag oopsi men efter ett tag så tröttnade jag på dem de är ju ganska tråkiga. Jag fick då iden att man kan ju ta frön, solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön osv. lägga dem i mixerkannan och göra ett mjöl av dem. På det mjölet har jag gjort tex filmjölklimpa vilket är väldigt gott att bryta av med. dock tycker jag att smaken blir besk och de får en annorlunda eftersmak. Men så nu i helgen så gjorde jag ett nytt experiment. Jag som älskar muffins i alla dess former köpte hem något nytt. Nämligen melonkärnor. Jag malde dessa och blandade dem sedan med hela pysyliumfrön och linfrön och vips så hade jag "mjölbasen" till supergoda och inte alls beska matmuffins. Jag tycker det blir godast om man tiver i ca 2-3 dl riven ost. Mums. dessa innehåller ju lite kolhydrater men det blir ju inte alls mycket om du slår ut det på hur många muffin satsen blir på. SÅ att mala melonkärnor kommer jag att fortsätta att göra. jag ska även testa att göra en vanlig sötmuffin och se hur smakerna ter sig då. Annars så mår jag bra. vågen står dock stilla men kroppen är annorlunda och det är ju det som är viktigt för mig. Hoppas någon mer som saknar bröd provar detta med att mala kärnor och exprimenterar fram goda nyttiga saker.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.