Normala portioner?
Jag har under denna vecka kollat lite vad och hur mycket folk äter. Jag studerat människor i verklightebn samt läst lite om hur mycket en portion är. Jag har vägt och uppskattat mina måltider och försökt få till det. När jag lagar mat själv så är det nog ganska nyttigt men mängden mat skulle nog kunna försörja en familj på fyra personer.
Har lagat rätter med ris och pasta och inser att den mängden jag vill stoppa i mig av dessa livsmedel är på tok för mycket. När jag väger upp en portion pasta känns det meningslöst att äta den då det känns som om den inte gör någon nytta. Min upplevsel är att jag aldrig kommer bli mätt och jag vill ösa på mer.
Inser idag att jag behöver hitta en balans i hur mycket jag äter på varje portion. Trots mina 46 år så äter jag som om jag vore tonåring då mängden mat var absurd.
Har denna vecka ökat lite i trängismägd och har spruningt lite drygt fem mil och kört några gympass.
Kommentarer
-
Gillar du grönsaker? Jag har mycket grönsaker både i och till maten vilket ger mycket mer att tugga och bättre mättnadskänsla. Väger iordning en lagom portion i lunchlådan + att jag tar med en låda med sallad till det.
-
Jag tänker att om du trots en del pizza och stora mängder ris/pasta gått ner några kilo är du ju på rätt väg ändå!
Så du kanske kan minska storleken på portionerna med ris/pasta med 10 - 20 % eller så..? Då lär det ju fortfarande vara såpass rejäla portioner att både magen och ögat bör bli mätta. 🙂
-
Jag har lurat ögat med att äta maten på assietter och ha regeln TIO (ta inte om!). Och magen har vant sig till portionerna till slut. Klart att det blir 'dikeskörningar' någon gång. Men en svala gör inte sommar... Pepp!
Logga in för att skriva en kommentar.