icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Som 8-åring gick jag upp i vikt och ingen förstod varför. Mamma, som är barnsjuksköterska, kaloriräknade mig och märkte att jag åt alldeles för lite med tanke på min ökande vikt. Vid 10 år vägde jag 60kg och vi konstaterade att jag hade ett latent ärftligt hormonfel. Med rätt hjälp stod jag stilla i vikt ett tag men började gå upp igen efter ett tag. Vid 17 år vägde jag 77,8kg, jag var då frisk från min sjukdom och bestämde mig för att göra något åt det. Jag började på LCHF med mamma och gick ner allt som allt 10kg (67,8kg). Tränade och löpte flera gånger i veckan. Problemet var att så fort jag slutade på LCHF så började jag gå upp igen. Vikten steg till 73kg och jag började bli deprimerad. Vid 18 år så försökte jag igen och lyckades gå ner till 67kg igen  men pendlade tillbaka till 70kg efter 1 månad. 

Nu är jag bestämd att gå ner i vikt, nå min drömvikt och behålla den nere, hela livet.
4 februari 2015 16:42
6

Deprimerad

Jag har läst att det är vanligt med depression när man ska gå ner i vikt. Både kemiskt, att saker förändras i kroppen, och psykologiskt eftersom förväntningarna inte alltid motsvarar verkligheten. Inte bara har jag stått still* i vikt i snart en vecka, jag känner att jag börjar tröttna på alternativen och kosten börjar bli enformig. Inte lätt att äta vegetarisk LCHF och dessutom ha matallergi.

*= Stått still; plus 1/minus 1 hg från dag till dag.

Eftersom jag kör med min mamma, som inte är vegetarian eller har matallergi och dessutom hatar vegetarisk proteinersättning, *suck* så är det svårt att hitta måltider. 
Tänkte sitta och "receptsurfa" ett tag nu och göra en ordentlig matplanering, dag för dag. Det är där jag är nu som jag vet att många ger upp och bryter ihop.
Extra jobbigt är det då mina kompisar meddelar att jag inspirerat dem till att gå ner och att de kontinuerligt går ner mer än vad jag gör. Visst är jag glad för deras skull men allt bara bygger på att man känner sig misslyckad. 

Läste dessutom nyligen att märken "CarbZone - Low carb" bara är en ren bluff. Har rensat ut alla deras produkter och försöker hitta andra alternativ. Blir ledsen för företag som inte bryr sig om att sabba för andra människor bara för att tjäna pengar. 
Som att sälja mirakelvatten till fattiga byar, vatten som har arsenik i sig.. 

Har utöver mina känslor av misslyckande sådan brutal träningsvärk att jag inte fick av mig BHn på kvällen.. Lyckades, med mycket möda, få på mig en sport-BH och har nu både sovit och gått runt i den nu i två dagar.

Positivt:
Köpte nytt proteinpulver till min protein arsenal. Helt fanatiskt! 1g kolhydrat och 25g protein! Nu slipper jag bli frustrerad efter träningen att jag inte har något bra vegetariskt protein att äta. Tog med kokt ägg till träningen men.. Det kändes inte jättefräscht efter ett tag... 

Tips;
Till er som kör LCHF, att koka ägg och ha i kylen hemma eller på jobbet är ett fantasiskt mellanmål. Har ersatt "mellanmålsfrukten" med det.
Inget småätande = nöjd 

Lycka till alla, vi hörs igen om några dagar.

Gillar

Kommentarer

  • 4 februari 2015 17:11
    utter

    Pepp!! 

  • 4 februari 2015 20:46
    ImmaAmmi

    Det blir bättre ska du se, när kroppen och hjärnan hinner ikapp!

    Ge inte upp! yessmiley

  • 4 februari 2015 20:51

    Min dotter är med vegetarian, det har verkligen öppnat mina ögon för så många goda recept de senaste åren. Vad är det för matallergi du har så kanske jag kan dela med mig av något av våra recept. smiley
     

  • 4 februari 2015 21:34

    Tacksam för recept!
    Jag är främst allergisk mot linser och jordnötter så jag får en kraftig reaktion. Kan även reagera på andra nötter och frön. 

  • 5 februari 2015 05:21

    Ska leta fram några veg. recept som jag och min dotter gillar. Återkommer men jag börjar med en enkel frukost som jag brukar göra på helgerna. På vardagarna är det havregrynsgröt som gäller för mig.

    Kesoplättar (1 pers.)

    1 ägg

    1 msk mjöl (eller fiberhusk för att passa LCHF)

    1 dl keso

    (recept okänt ursprung)

    Vispa ägget lätt med mjölet och blanda i keson. Klicka ut i en varm stekpanna (medelvärme), Stek med minimalt med olja (jag brukar spraya) blir ca 5 -6 st plättar. Ätes med t ex lite kvarg och blåbär eller något annat som du gillar.

    Ha en skön dag!

     

  • 7 februari 2015 09:58

    Hej igen,

    Jag lovade några recept, tänkte på blomkålspizzan såg att någon annan hade lagt in länken med här på MD. Den är verkligen god. Om du missat det inlägget så här det här. http://56kilo.se/grekisk-vegetarisk-pizza-pa-blomkalsbotten/

    Jag tänkte mig idag en zucchinigratäng där jag skivar zucchini tunt varvar med en tomatröra bestånde av 1 burk krossad och 1 burk hela tomater som jag delar, finhackade morötter, lök, vitlök och en skvätt rött vin (går bra med grönsaksbuljong med) som kokat i ca 20 min.. Varvar som sagt med tomatröran, fetaost/ricottaost och toppar lite med riven ost, gärna med lite smak. In i ugnen på 175 grader. Som tilltugg lite parmesanchips (det är ju lördag smiley

    Trevlig helg

Logga in för att skriva en kommentar.