icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en 45 årig kvinna som lever på Cypern med min Man och våra katter. Vågen står på 61 kg idag och målet är att komma ner till 58 kg innan Midsommar 2013. Jag kör periodisk fasta vilket innebär att jag fastar 16 timmar/ dygn och äter nyttigt 8 timmar. Jag äter enligt min egen metod med mycket rawfood, vegetariskt och hälsosam mat. Tränar med min PT 6 dagar/ veckan och powerwalkar med min kärlek i princip varje dag. Nej jag jobbar inte, har förmånen att kunna vara ledig då vi sålde våra bolag i Sverige innan vi flyttade hit till Cypern. Nu i vår lär det bli mycket golf för vår del och en hel del resor, vi älskar att resa. Carpe Diem!
10 september 2012 13:27
4

PT träning, bakning och kattunge

Åhh vad härligt det var att komma iväg till min PT träning, me like!!! Yes nu är jag igång, varje mån, ons och fredag kör jag 07.30 och de resterande dagarna blir intervall pass och powerwalks, tjohooo! Just nu bakar jag ett smarrigt LCHF bröd, Ingredienser: 12 stora ägg 50g smält smör 1,5 dl kokosnötsmjöl 2 msk fiberhusk 1 msk bakpulver 1 tsk salt 1 dl fibrex flingor 1 dl solroskärnor 1 msk hel fänkål Gör så här Vispa äggen poröst med elvisp och häll i det smälta smöret. Stöt fänkålen i en mortel och blanda de torra ingredienserna, blanda sedan väl i smeten. Lägg degen svälla ca 10 min. Stjälp upp degen på bakbord, se till att fukta underlaget med vatten. Blöt händerna riktigt med vatten och forma degen till ett bröd. Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40-45 minuter. Och sedan ska jag baka en sockerkaka till kärleken. VI har fått en kattunge på köpet, hittade en avmagrad liten varelse igår i buskarna som låg och pep så jag var tvungen att ta hand om henne. Nu tillhör hon vår familj =) Jag äter bra och jag är nöjd, nu ska jag åka och köpa smarriga pålägg till mitt snart färdigrädde LCHF bröd, smaskens! Ha en bra dag så länge! Carpe Diem!

Kommentarer

  • 10 september 2012 13:33
    Hej Låter gott med LCHF brödet. Det skall jag testa. Tack för receptet och lycka till med kattungen. //Lars
  • 10 september 2012 19:41
    Va gulligt med en kattunge, har du möjlihet att fota den så vi får se underverket. Va fint att ni tar hand om den. :) Det brödet har jag nog testat tror jag, har du ätit det förut? Kram Sandra
  • 10 september 2012 19:52
    Ja brödet var kanongott, älskar nybakat bröd där smöret smälter, mums! Jag bakade även dessa smarriga kladdkakemuffins, har ni testat, de är underbara! Kladdmuffins Kladdkaka-LCHF Passar bra om man undviker socker Ingredienser: 2 ägg 100g Riktigt smör ½ krm äkta vanilj (ren) ¾ dl grädde 100g mörk choklad (högprocentig) Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader Vispa äggen, så fluffigt det går. Smält smöret och bryt ner chokladen i, rör tills chokladen smält. Vispa ner grädden i äggsmeten och vaniljen, tillsätt chokladsmeten och vispa tills det blandas ordentligt. Häll upp i muffinsformar ca:12 st, fyll till hälften (aluminium) och grädda 6-8 min. Låt svalna kallt, gärna ett par timmar, vill man stoppa dom i frysen går det alldeles utmärkt och är en perfekt kaka att ta med när man ska åka nånstans. Serveringstips: Servera gärna med en stor klick grädde o hallon. Jag lovar att servera en bild på vår söta Foxie imorgon! Hon är underbar den söta kattungen=) Kram tebax!
  • 10 september 2012 19:57
    Det ska jag kopiera o testa vid tillfälle. Låter gott. det ser vi framemot med glädje imorgon. ;) Kram

Logga in för att skriva en kommentar.