icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en 45 årig kvinna som lever på Cypern med min Man och våra katter. Vågen står på 61 kg idag och målet är att komma ner till 58 kg innan Midsommar 2013. Jag kör periodisk fasta vilket innebär att jag fastar 16 timmar/ dygn och äter nyttigt 8 timmar. Jag äter enligt min egen metod med mycket rawfood, vegetariskt och hälsosam mat. Tränar med min PT 6 dagar/ veckan och powerwalkar med min kärlek i princip varje dag. Nej jag jobbar inte, har förmånen att kunna vara ledig då vi sålde våra bolag i Sverige innan vi flyttade hit till Cypern. Nu i vår lär det bli mycket golf för vår del och en hel del resor, vi älskar att resa. Carpe Diem!
12 september 2012 14:45
1

Såå goda LCHF pannkakor, mums!

Jag måste bara dela med mig att ett recept som jag hittade hos Åse på 56kilo, oj så goda pannkakor =) Detta blir 8-9 mellanstora pannkakor 5 ägg 4 dl gammeldags mjölk * 4 dl vispgrädde 1/2 dl kokosnötsmjöl 2 msk fiberhusk 1 krm salt *Man kan byta ut mjölken mot grädde eller byta ut de två dl mjölk mot hälften grädde/hälften vatten Jag tycker det blir bäst med mjölk. Vispa äggen och vispa sedan ner alla ingredienser, låt svälla 10 minuter innan du gräddar i mycket smör eller kokosolja! GOTT och blir perfekt varenda gång! Jag kör några varv med stavmixern också för att försäkra mig att det inte finns några klumpar i. OBS! Till detta receptet blir det bäst med en liten/mellanstor stekpanna eller att man gör mindre pannkakor, smeten håller ihop dåligt med en stor. Stek på svag till medelstark värme och låt varje sida gräddas i ca 4 minuter. Carpe Diem!

Kommentarer

  • 12 september 2012 16:39
    Hej, här kommer ett kanonbra recept på en smarrig fläskpannkaka :) 3 paket bacon 8 st ägg 1,5 dl grädde 250 gram keso 150 gram fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost) Jag hade Boxholms gräddost Sätt ugnen på 225g. Finstrimla bacon och fördela på en långpanna. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte – det räcker att det blandar sig. Strö den rivna osten på baconet och sen äggstanningen över det. Grädda till pannkakan är vackert bubblig och fått gyllebrun yta. Ca 20 min. Servera med lättsockrad/osockrad lingonsylt! Carpe Diem!

Logga in för att skriva en kommentar.