icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Vem är jag och vem vill jag vara? och hur kommer jag dit?
Det ska vi finna och forma från Nu...
12 januari 2014 11:33

Det här med mat....

Och matlagning. Det går i vågor för mig. Eftersom jag är den som finns hemma, är det också jag som -oftast- både planerar och lagar middagarna i familjen. Vissa veckor sprutar idéerna och jag har både variationsrika och vettiga middagar. Sen kommer "de där" perioderna, när det är en utmaning att ens tänka mat....och det blir lätt makaroner/pasta som tillagas. Eller en kväll med hämtpizza (som inte alls är fel i lagom dos) Som grund här i huset har vi under veckorna fördelat ut en dag med köttfärs-, en sallad-, en kyckling-, en soppa och minst en dag med fisk. Sen får man fylla på med att prova nyheter och äta såna rätter som barnen kan önska (pölsa, blodpudding, paj, pannkaka å sånt) Grönsaker finns alltid med, ibland mer och ibland bara som en grönsallad. Alla tar alltid och det är jag så glad över! När man ser det på pränt ser det så enkelt ut att fixa ätandet, men så kommer vardagen emellan med jobb, möten, träningar, andra aktiviteter och tid att bara vara tillsammans - och jag inser att planering är ännu mer viktigt. Veckan som kommer blir en rörig vecka i familjen. Jag och TheMan ska ut och flänga på kontinenten (finns alltid något jubileum som måste firas....) och vi ska lämna barn, hemkommande storasyskon och assistenter på egen hand. Matsedeln är gjord och ingredienser ska inhandlas men sen....då vi kommer hem, då ska min fungerande matrutin komma igång. Handla på torsdagar, göra matsedel för två veckor, köpa mindre med "helgott" för det har ökat efter helgerna....är det sockermonstret som försöker flytta in igen tro?

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.