Enkel fiskgryta med mycket grönsaker!
Något av det bästa jag vet är att laborera i köket och ta fram nya recept! När det kommer till vardagsmat har jag ett par kriterier som jag lever efter.
- Det ska vara mat som är bra för mig, alltså bra bränsle ;)
- Det ska gå snabbt att tillaga
- Det ska gå att frysa in och smaka lika gott efter uppvärmning (el nästan iaf)
Idag bjuder vi på en enkel och smakrik fiskgryta som uppfyller alla dessa krav! Ät den som den är eller med ett tillbehör som passar dig och din kosthållning.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Kcalorier: 474 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 28 gram
Protein: 33 gram
Kolhydrater: 16 gram
Till 4 portioner behöver du:
2,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
2,0 mellanstor(a) Morot
3,0 stjälk Stjälkselleri
1,0 st Paprika röd
20,0 gram Smör fett 80 %
1,0 msk Curry
1,0 msk Dragon
0,5 tsk Cayennepeppar
1,5 tsk Salt
0,5 dl Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
400,0 gram Tomater krossade konserv m lag
400,0 gram Kokosgrädde
500,0 gram Torskrygg MSC
200,0 gram Räkor handskalade
Gör så här:
1. Tina fisken och räkorna.
2. Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.
3. Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater och kokosgrädde. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.
4. Servera som den är eller tillsammans med exempelvis sjögräs- eller shiratakinudlar, kokt eller pressad potatis.
Vill man lyxa till grytan och höja smaken ytterligare kan man tillsätta ett kuvert saffran. Pudra ner samtidigt som du häller ner kokosgrädden.
Hoppas det ska smaka!
Gillar
Kommentarer
-
Låter hur gott som helst. Ha en bra dag i livet 👍
-
Tack så mycket Bella! Och det sammat till dig
!
-
Det lät riktigt gott!
Ha en fin kväll!
-
Tack! Önskar dig det samma 👍🏻!
Logga in för att skriva en kommentar.