Italiensk kycklinggratäng
Enkelt och gott recept på en kycklinggratäng med smak av soltorkad tomat och parmesan. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 kruka Basilika
- 1 msk Örtsalt
- 1 msk Oregano
- 2 dl Vatten
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 8 st Soltorkade tomater i olja avrunna
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 10 g Sambal oelek
- 2 dl Vispgrädde fett 40%
- 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 30 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs därefter på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och pressa vitlöken. Fräs tomaterna, vitlöken och sambal oelek ca två minuter.
- Krydda med oregano och häll i vatten och grädde. Blanda ner parmesanost och låt sjuda försiktigt tills osten smälter.
- Häll såsen över kycklingen och gratinera i 200 graders ugn ca 20 minuter.
- Toppa gratängen med färsk basilika innan servering.
Variationstips
Vispgrädde kan bytas ut mot andra alternativ beroende på val av diet.
Serveringstips
Med en sallad alternativt ris, blomkålsris beroende på kosthållning.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.