icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
18 oktober 2020 11:25

Italiensk kycklinggratäng

4ab50314-e150-45a5-8b97-cbf32dc8f18f.jpg

Enkelt och gott recept på en kycklinggratäng med smak av soltorkad tomat och parmesan. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 0.5 kruka Basilika

  • 1 msk Örtsalt

  • 1 msk Oregano

  • 2 dl Vatten

  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 8 st Soltorkade tomater i olja avrunna

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 10 g Sambal oelek

  • 2 dl Vispgrädde fett 40%

  • 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 30 g Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Fräs därefter på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  2. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och pressa vitlöken. Fräs tomaterna, vitlöken och sambal oelek ca två minuter.
  3. Krydda med oregano och häll i vatten och grädde. Blanda ner parmesanost och låt sjuda försiktigt tills osten smälter.
  4. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  5. Toppa gratängen med färsk basilika innan servering.

Variationstips

Vispgrädde kan bytas ut mot andra alternativ beroende på val av diet.

 

Serveringstips

Med en sallad alternativt ris, blomkålsris beroende på kosthållning. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.