icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
27 juli 2025 19:27

Krossad potatis

26c384c5-a970-4e33-8e88-05fa26709041.jpeg

Idag bjuider vi på ett supergott tillbehör till sommarens grillrätter, nämligen krossad potatis. Den blir otroligt krispig om du tillagar den i arifryer. Toppar du med panko eller näringsjäst blir den ännu krispigare.  Du som är plusmedlem hittar också receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 msk Panko
  • 1 nypa Flingsalt
  • 600 g Potatis rå
  • 32 g Smör fett 80 %
  • 0.5 klyfta(or) Vitlök

Gör så här:

  1. Välj gärna små delikatesspotatisar. Koka 8-10 minuter så de nästintill är genomkokta. Känn efter med en sticka. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  2. Krossa potatisen med undersidan av ett glas. Lägg på bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och pressa ner vitlöken. Pensla potatisen. Krydda med salt och strö över panko.
  4. Tillaga i airfryer ca 15 minuter i 200 grader.
  5. Går att göra i vanlig ugn, men resultatet blir inte så frasigt. Tillaga då i 225 grader 20-30 minuter. Håll koll på färgen så att potatisen inte bränns vid.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.