Krossad potatis
Idag bjuider vi på ett supergott tillbehör till sommarens grillrätter, nämligen krossad potatis. Den blir otroligt krispig om du tillagar den i arifryer. Toppar du med panko eller näringsjäst blir den ännu krispigare. Du som är plusmedlem hittar också receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk Panko
- 1 nypa Flingsalt
- 600 g Potatis rå
- 32 g Smör fett 80 %
- 0.5 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Välj gärna små delikatesspotatisar. Koka 8-10 minuter så de nästintill är genomkokta. Känn efter med en sticka. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
- Krossa potatisen med undersidan av ett glas. Lägg på bakplåtspapper.
- Smält smöret och pressa ner vitlöken. Pensla potatisen. Krydda med salt och strö över panko.
- Tillaga i airfryer ca 15 minuter i 200 grader.
- Går att göra i vanlig ugn, men resultatet blir inte så frasigt. Tillaga då i 225 grader 20-30 minuter. Håll koll på färgen så att potatisen inte bränns vid.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.