Krossad potatis med västerbottenost och gräslök
Men så gott! Och ännu godare blir det med nypotatis. Denna krossade potatis är ett supergott tillbehör både till fisk, kött och kyckling. Även gott att klicka över lite gräddfil och servera till matjessillen på midsommar Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Flingsalt
- 600 g Potatis kokt
- 60 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost
- 0.5 dl Gräslök
Gör så här:
- Skrubba potatisen. Lägg i en kastrull och koka tills den nästan är klar, ca 8-10 minuter berodende på storlek.
- Häll därefter vattnet av potatisen och lägg denna i en ugnssäker form. Krossa potatisen med undersidan av ett glas.
- Pensla potatisen med smält smör. Krydda med salt och peppar och strö över riven västerbottenost.
- Ställ in i 225 graders ugn ca 15-20 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.