icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
14 juni 2022 18:48

Krossad potatis med västerbottenost och gräslök

2f8ef37e-1c71-43e2-83d3-766ad20ebcc2.jpg

Men så gott! Och ännu godare blir det med nypotatis. Denna krossade potatis är ett supergott tillbehör både till fisk, kött och kyckling. Även gott att klicka över lite gräddfil och servera till matjessillen på midsommaryes Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Flingsalt

  • 600 g Potatis kokt

  • 60 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost

  • 0.5 dl Gräslök

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen. Lägg i en kastrull och koka tills den nästan är klar, ca 8-10 minuter berodende på storlek.
  2. Häll därefter vattnet av potatisen och lägg denna i en ugnssäker form. Krossa potatisen med undersidan av ett glas.
  3. Pensla potatisen med smält smör. Krydda med salt och peppar och strö över riven västerbottenost.
  4. Ställ in i 225 graders ugn ca 15-20 minuter.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.