icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
7 oktober 2018 09:19

LCHF kesoplättar med ost och skinka

76264f1b-65fc-4e2a-b4fd-42519ab63c5a.jpg

Godmorgon!
Har ni hunnit äta frukost än? Om inte så vill jag slå ett slag för de här kesoplättarna med ost och skinka. Den frasnka senapen blir pricken över i:et. Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser till 2 portioner:

  •   2 råa ägg
  • 250 g keso 4 %
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 20 g smör
  • 2 tsk fransk senap
  • 20 g ruccola
  • 30 g rökt skinka
  • 30 g hårdost 30 %
  • 1 tomat

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en skål och tillsätt keso samt fiberhusk. Kör med mixer till jämn smet. Låt svälla 5 minuter.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek plättarna gyllene på båda sidor. Det tar lite tid, så ha inte för hög värme.
  3. Bred på senap på hälften av plättarna. Lägg sedan på ruccola, ost, skinka och skivad tomat. Avsluta med resten av plättarna så du får en "dubbelplätt".

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.