LCHF raggmunk på blomkål och halloumi
God morgon! Vad har ni för planer för dagen? Själv tänker jag njuta av det det fina vädret och ta en långtur i skogen med en vän jag inte träffat på länge.
Gårdagens middag blev de här raggmunkarna på blomkålsris och halloumi. Tänk vad mycket man kan hitta på med blomkål! Hur som helst, raggmunkarna är absolut godast när de är nygjorda. Jag serverade endast lingon till, men både stekt fläsk eller bacon är gott att servera till. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 krm svarteppar
- 1 nypa salt
- 300 g Blomkål
- 200 g Halloumiost fett 22% ej stekt
- 1 st Ägg konventionellt rått
- 1 msk Fiberhusk
- 0.5 klyfta(or) Vitlök
- 15 g Smör fett 80 %
- 2 msk Lingon
Gör så här:
- Kör blomkålen till ris i mixer, alternativt riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Koka sedan upp i vatten ca 5 minuter och ställ åt sidan för att svalna.
- Blanda därefter ner ägg, husk, riven ost och pressad vitlök i blomkålsriset. Smaka av med peppar.
- Forma därefter smeten till små bullar (ca 20 st). Det blir enklare om du har fuktade händer.
- Stek därefter bullarna i smör eller kokosolja, ca 3-4 minuter per sida. De blir godast om de serveras direkt, då ytan fortfarande är frasig och spröd.
- Servera med lingon (och eventuellt stekt fläsk).
Gillar
Kommentarer
-
Gjorde dessa idag till lunch och hade fläsk till!
Goda!!! Till o med gubben tyckte dom var goda!!
-
Underbart att höra👍🏻🙏🏻😁!
-
Lät gott måste prövas
under nån av mina mejeridagar
Logga in för att skriva en kommentar.