icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 november 2018 09:27
3

LCHF raggmunk på blomkål och halloumi

ab220556-89f1-45b7-a234-db3288687ddc.jpg

God morgon! Vad har ni för planer för dagen? Själv tänker jag njuta av det det fina vädret och ta en långtur i skogen med en vän jag inte träffat på länge.

Gårdagens middag blev de här raggmunkarna på blomkålsris och halloumi. Tänk vad mycket man kan hitta på med blomkål! Hur som helst, raggmunkarna är absolut godast när de är nygjorda. Jag serverade endast lingon till, men både stekt fläsk eller bacon är gott att servera till. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 2 portioner:

  • 1 krm svarteppar
  • 1 nypa salt
  • 300 g Blomkål
  • 200 g Halloumiost fett 22% ej stekt
  • 1 st Ägg konventionellt rått
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0.5 klyfta(or) Vitlök
  • 15 g Smör fett 80 %
  • 2 msk Lingon

Gör så här:

  1. Kör blomkålen till ris i mixer, alternativt riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Koka sedan upp i vatten ca 5 minuter och ställ åt sidan för att svalna.
  2. Blanda därefter ner ägg, husk, riven ost och pressad vitlök i blomkålsriset. Smaka av med peppar.
  3. Forma därefter smeten till små bullar (ca 20 st). Det blir enklare om du har fuktade händer.
  4. Stek därefter bullarna i smör eller kokosolja, ca 3-4 minuter per sida. De blir godast om de serveras direkt, då ytan fortfarande är frasig och spröd.
  5. Servera med lingon (och eventuellt stekt fläsk).

Gillar

Kommentarer

  • 6 november 2018 16:23

    Gjorde dessa idag till lunch och hade fläsk till! 

    Goda!!! Till o med gubben tyckte dom var goda!! 

  • 6 november 2018 17:22

    Underbart att höra👍🏻🙏🏻😁!

  • 7 november 2018 08:13
    Jessand

    Lät gott måste prövassmiley under nån av mina mejeridagar

Logga in för att skriva en kommentar.