LCHF saffransostkaka
Hoppas ni alla har en härlig första advent. Själv började jag dagen med en saffransostkaka och en kopp pepparkakskaffe till det. Jag klagar inte, kunde inte fått en bättre start på denna dag :D
Den här ostkakan passar både som frukost och som dessert. Här kommer den garanterat få en plats på helgens frukostbord.
Till 4 portioner behöver du:
250,0 gram Keso färskost fett 4%
4,0 st Ägg konventionellt rått
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
4,0 st Bittermandel
1,0 krm Vaniljpulver
0,5 dl Mandelspån
0,5 kuvert saffran
Gör så här:
1. Låt keson rinna av i en sil. Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
2. Vispa grädden lite lätt och blanda ner ägg, keso och finriven bittermandel i denna.
3. Häll över blandningen i en ugnssäker form. Toppa med den flagade mandeln. Grädda i 225 graders ugn, ca 30 minuter.
4. Kakan blir godast om den får svalna något. Är lite salt i smaken, då den serveras varm eller ljummen.
5. Servera tillsammans med vispad grädde och några bär.
Gillar
Kommentarer
-
Tackar 👏👏😆 Detta ska testas ....men var står saffran 😲
Senast uppdaterad 27 november 2016 23:15
-
Bella50, jag tar 1,5g saffran till en form som är 1 liter. Föredrar att hacka mandel (ca 70g), spån smakar inte så mycket. Om du inte har något emot socker så dämpar 2 msk/1 liter smet vanligt strösocker sältan från keso (eller annan cottage cheese).
-
Tack LadyG 👏👏👏
-
Detta måste testas till jul någon dag ser kanongod ut
-
Jag har testat utan saffran tidigare och det är supergott....men lii..te salt.
Ska söta lite och och se nästa gång..👍
Senast uppdaterad 28 november 2016 07:02
-
Jag vågar inte ens prova, tyvärr. Äldsta sonen, som är nötallergiker, fick andningsbesvär när han som liten lekte med en diskad mandelkvarn hos svärmor.
-
Ska tesatas, perfekt till jul!
-
Jag brukar köra på:
500 g keso
4 ägg
2 dl mandelmjölk osötat
1 tsk vaniljsocker
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
3-4 tsk smör att klicka över innan gräddningen. Den får en så fin skorpa :)Det blir 4 portioner.
Serverar med 2 msk lågkalori äppelmos och vispgrädde.
Med eller utan saffran blir den supergod.
-
Tack för att du uppmärksammade det Bella! En ganska stor miss med tanke på att det är saffranet som gör hela kakan :D
Men, det ska vara 0,5 paket saffran till receptet.
-
Bara ett halvt paket? Du menar inte ett halvt gram? Ett halvt paket är ju ingenting?
-
Jag menar ett halvt paket, men visst kan man öka mängden om man vill ha en ännu tydligare saffranssmak.
-
Men hur delar man på det lilla, det är ju nästan bara lite fnäk i botten på de där påsarna?
För visst är väl alla paket lika stora (0,5g) eller finns det fler storlekar?
-
Ja, de är lika stora vad jag vet.
Jag öppnar bara paketet och häller ner hälften :D
-
Stendum fråga kanske, men är det skillnad på de där som har långa som trådar nästan och de där som är mer pulveraktiga? Jag har sett båda varianterna, fast den med trådarna var mycket dyrare och jag är inte helt säker på att jag tyckte det smakade så mycket godare som det var dyrt. (funderar mest på om jag blivit lurad, att det var något fusk ungefär som med mandelmassan som i vissa märken är mer malda aprikoskärnor än mandelmassa)
-
Hm, jag har för mig att det är tvärtom - att när när de långa trådarna är kvar (pistillen) så är det billigare eftersom det är sämre kvalitet, alltså mindre av den "äkta varan".
Åkte på den där niten när jag köpte billig saffran utomlands och kom hem och fick förklarat för mig hur det kunde vara så billigt i förhållande till vad vi är vana vid här :)
Logga in för att skriva en kommentar.