icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
19 april 2020 10:26
1

Lövbiffswok med ostronsås

a6d2c2bb-29b5-44a0-a6b6-ba236daea3d2.jpg

Jag är för tillfället helt såld på det asiatiska köket! Detta recept är en superenkel wok med massor av grönsaker, marinerad lövbiff och ostronsås. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:   

  • 0.5 dl Vatten

  • 1 tsk Sambal Oelek

  • 400 g Nöt biff ryggbiff lövbiff rå

  • 2 msk Sojasås

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 2 msk Olivolja

  • 1 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

  • 300 g Champinjoner

  • 250 g Broccoli

  • 20 cm Purjolök

  • 1 st Paprika röd

  • 200 g Bambuskott konserv u lag

  • 1 msk Kokosfett / Kokosolja

  • 1 dl Ostronsås Maekrua

Gör så här:

  1. Blanda ihop soja, olivolja, sambal oelek, vinäger och pressad vitlök till en marinad.
  2. Strimla lövbiffen och lägg ner i marinaden. Låt stå minst 10 minuter.
  3. Skiva champinjonerna och fräs i olja i en djup stekpanna eller stekgryta. Salta så vätskan kommer ut. Låt fräsa till de får lite färg. Tillsätt därefter strimlad purjolök och rör runt.
  4. Dela broccolin i små buketter och strimla paprikan. Vänd ner i stekpannan och låt fräsa till de blir lite mjuka. Tillsätt sedan bambuskotten.
  5. Stek köttet hastig i en stekpanna. Stek bara några sekunder på varje sida. Vänd därefter ner köttet bland grönsakerna och rör runt.
  6. Häll ner ostronsås och vatten i grytan och blanda väl. Servera med ris eller nudlar.

 

Variationstips

Byt ut biffen mot kyckling. 

Kokosoljan går att byta ut mot annan valfri olja. 

 

Serveringstips

Med ris eller nudlar

Gillar

Kommentarer

  • 19 april 2020 22:35
    Bella50

    Låter smaskigt...tur det gick att byta ut koksoljan.

    Har inte riktigt kommit överens med det än...😄

Logga in för att skriva en kommentar.