Lövbiffswok med ostronsås
Jag är för tillfället helt såld på det asiatiska köket! Detta recept är en superenkel wok med massor av grönsaker, marinerad lövbiff och ostronsås. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 dl Vatten
- 1 tsk Sambal Oelek
- 400 g Nöt biff ryggbiff lövbiff rå
- 2 msk Sojasås
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 300 g Champinjoner
- 250 g Broccoli
- 20 cm Purjolök
- 1 st Paprika röd
- 200 g Bambuskott konserv u lag
- 1 msk Kokosfett / Kokosolja
- 1 dl Ostronsås Maekrua
Gör så här:
- Blanda ihop soja, olivolja, sambal oelek, vinäger och pressad vitlök till en marinad.
- Strimla lövbiffen och lägg ner i marinaden. Låt stå minst 10 minuter.
- Skiva champinjonerna och fräs i olja i en djup stekpanna eller stekgryta. Salta så vätskan kommer ut. Låt fräsa till de får lite färg. Tillsätt därefter strimlad purjolök och rör runt.
- Dela broccolin i små buketter och strimla paprikan. Vänd ner i stekpannan och låt fräsa till de blir lite mjuka. Tillsätt sedan bambuskotten.
- Stek köttet hastig i en stekpanna. Stek bara några sekunder på varje sida. Vänd därefter ner köttet bland grönsakerna och rör runt.
- Häll ner ostronsås och vatten i grytan och blanda väl. Servera med ris eller nudlar.
Variationstips
Byt ut biffen mot kyckling.
Kokosoljan går att byta ut mot annan valfri olja.
Serveringstips
Med ris eller nudlar
Gillar
Kommentarer
-
Låter smaskigt...tur det gick att byta ut koksoljan.
Har inte riktigt kommit överens med det än...😄
Logga in för att skriva en kommentar.