LOW CARB: Asiatisk köttfärswok
Här kommer ett recept på en supergod och lättlagad wokrätt med mycket grönsaker! Jag valde fläskfärs i receptet, men det går bra att byta ut mot nöt- bland- eller vegatarisk färs allt efter tycke och smak. Även shiratakinudlarna kan bytas ut mot risnudlar om man föredrar det. Perfekt att ta med som lunchlåda i morgon med! Hoppas det ska smaka.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
500,0 gram Fläskfärs gris fett 15 %
150,0 gram Champinjoner
2,0 klyfta(or) Vitlök
20,0 cm Purjolök
400,0 gram Vitkål
2,0 stor(a) Morot
15,0 gram Ingefära
40,0 gram Smör fett 80 %
100,0 gram Shiratakinudlar
0,5 dl Ostronsås Maekrua
2,0 msk Sojasås
1,0 tsk Salt
0,5 tsk Svartpeppar
Gör så här:
1. Stek färs, hackade champinjoner och pressad vitlök i en stekgryta till färsen fått lite färg.
2. Finstrimla vitkålen och riv morötterna på grövsta sidan av ett rivjärn. Tillsätt dessa samt smör i grytan och fräs ytterligare ca 8 min.
3. Skölj shiratakinudlarna i vatten och klipp till kortare längder. Blanda därefter ner dessa, finhackad ingefära, ostronsås och soja. Blanda väl och låt puttra ett par minuter. Smaka därefter av med salt och peppar.
4. Lägg upp på tallrik och garnera eventuellt med böngroddar, finhackade nötter och purjolök. Smaklig måltid!
Gillar
Kommentarer
-
Den var jättegod!
-
Så kul att du gillade den
!
Logga in för att skriva en kommentar.