Sommarsallad med fetaost och pestovinägrett
Här kommer ett recept på en fräsch och matig sallad med sommarens läckerheter. Håller du nere på kolhydraterna kan du bara utesluta potatisen och tillsätta exempelvis ruccola och spenat istället. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 6 portioner:
- 0.5 dl Vatten
- 250 g Sparris grön el vit
- 250 g Haricots verts Brakes
- 250 g SOJABÖNOR, GRÖNA DAGENS RÄTT GRÖNT
- 150 g Rädisa
- 250 g Färskpotatis rå
- 1 dl Basilika färsk
- 150 g Fetaost fett 25%
- 3 msk Pestosås m basilika pinjenötter cashewnötter
- 2 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
- 1 dl Pumpafrön squashfrön torkade
Gör så här:
- Vispa ihop alla ingredienser till vinägretten, pesto, vatten och äppelcidervinäger.
- Skrubba potatisen och koka sedan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skiva därefter potatisen.
- Stek sparrisen som hastigast i lite smör eller olja och skär sedan i mindre bitar.
- Skiva rädisorna.
- Blanda ihop skivad potatis, rädisor, sparris, haricotverts, sojabönor och basilika. Lägg upp på ett serveringsfat.
- Rosta pumpafröna i en torr panna. Strö sedan dessa över salladen. Smula fetaosten över salladen, sedan är det klart att servera. Smaka av med salt och svartpeppar.
Gillar
Kommentarer
-
Den måste jag testa till grillat ikväll!
-
Gör så Havet! Hoppas du gillar den😊
-
Den var supergod!!!!❤️
Logga in för att skriva en kommentar.