icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
6 augusti 2017 10:18
1

Stekt blomkålsris med ruccola och parmesan

cc0a24a4-cc54-4987-9385-f3a7b3662879.jpg

Jag gissar att de flesta som äter enligt LCHF har testat kokt blomkålsris, men har ni provat att steka riset istället?Det blir riktigt gott! Jag brukar smörsteka riset med pressad vitlök, salt och peppar, men ännu godare blir det om man tillsätter lite pressad citron, parmesan och ruccola!

Det här varianten passar bra ihop med exempelvis grillad kyclkling, fläskfilé eller ugnsbakad lax. I receptet har jag använt färdiggrillade kycklingklubbor. Du som är plusmedlem hittar receptet här

Ingredienser till två portioner:
200,0 gram Blomkål
2,0 msk Citronjuice färskpressad
1,0 tsk (riven) Citronskal
1,0 klyfta(or) Vitlök
50,0 gram Lök gul eller röd
2,0 msk (fast) Smör fett 80 %
60,0 gram Rucculasallad
0,5 tsk Salt
1,0 krm Svartpeppar, mald
125,0 gram Kyckling lår m skinn rå
60,0 gram Parmesanost hårdost riven fett 30% 
0,5 dl Majonnäs fett 80% 
0,5 dl Creme fraiche fett 34%
0,5 klyfta(or) Vitlök
1,0 tsk (riven) Citronskal
1,0 nypa Salt
1,0 nypa Svartpeppar, mald

Gör så här:
1. Riv blomkålen och löken på grövsta sidan av rivjärnet, eller kör i mixer om du har en sådan.

2. Smält smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och låt fräsa några sekunder. Häll ner blomkålen och löken i järnet. Låt steka så blomkålen blir mjuk. Salta och peppra.

3. Tillsätt citronskal, saft och finriven parmesan. Blanda väl. Ta ifrån värmen och låt svalna något. Vänd ner ruccolan precis innan servering.

4. Blanda ihop ingredienserna till såsen - majonnäs, crème fraîche, pressad vitlök, citronskal, salt och peppar

5. Servera riset och såsen till kycklingen.

Gillar

Kommentarer

  • 7 augusti 2017 10:00
    Bella50

    Ska provas snarast. Senast gjorde vi mos på blomkål. 

    Tack för tipset. 😋👍

    Senast uppdaterad 7 augusti 2017 10:01

Logga in för att skriva en kommentar.