Stekt blomkålsris med ruccola och parmesan
Jag gissar att de flesta som äter enligt LCHF har testat kokt blomkålsris, men har ni provat att steka riset istället?Det blir riktigt gott! Jag brukar smörsteka riset med pressad vitlök, salt och peppar, men ännu godare blir det om man tillsätter lite pressad citron, parmesan och ruccola!
Det här varianten passar bra ihop med exempelvis grillad kyclkling, fläskfilé eller ugnsbakad lax. I receptet har jag använt färdiggrillade kycklingklubbor. Du som är plusmedlem hittar receptet här
Ingredienser till två portioner:
200,0 gram Blomkål
2,0 msk Citronjuice färskpressad
1,0 tsk (riven) Citronskal
1,0 klyfta(or) Vitlök
50,0 gram Lök gul eller röd
2,0 msk (fast) Smör fett 80 %
60,0 gram Rucculasallad
0,5 tsk Salt
1,0 krm Svartpeppar, mald
125,0 gram Kyckling lår m skinn rå
60,0 gram Parmesanost hårdost riven fett 30%
0,5 dl Majonnäs fett 80%
0,5 dl Creme fraiche fett 34%
0,5 klyfta(or) Vitlök
1,0 tsk (riven) Citronskal
1,0 nypa Salt
1,0 nypa Svartpeppar, mald
Gör så här:
1. Riv blomkålen och löken på grövsta sidan av rivjärnet, eller kör i mixer om du har en sådan.
2. Smält smör i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och låt fräsa några sekunder. Häll ner blomkålen och löken i järnet. Låt steka så blomkålen blir mjuk. Salta och peppra.
3. Tillsätt citronskal, saft och finriven parmesan. Blanda väl. Ta ifrån värmen och låt svalna något. Vänd ner ruccolan precis innan servering.
4. Blanda ihop ingredienserna till såsen - majonnäs, crème fraîche, pressad vitlök, citronskal, salt och peppar
5. Servera riset och såsen till kycklingen.
Gillar
Kommentarer
-
Ska provas snarast. Senast gjorde vi mos på blomkål.
Tack för tipset. 😋👍
Senast uppdaterad 7 augusti 2017 10:01
Logga in för att skriva en kommentar.