Tjock ugnspannkaka med blåbär
Hej allihopa!
Det var ett tag sedan jag skrev här i bloggen. Har haft en lång och välbehövlig paus, men nu är jag tillbaka med fulladdade batterier, nya insikter och en massa (förhoppningsvis) inspirerande recept.
Idag gjorde jag en en tjock ugnspannkakaka med blåbär till frukost. Det bästa med den här pannkakan - förotum att den är naggande god :D är att den sköter sig själv i ugnen och räcker till ytterligare tre frukostar.
Jag valde blåbär, men det går lika bra med hallon eller finhackade jordgubbar.
Här kommer receptet om ni vill testa.
Ingredienser till 4 portioner:
8,0 st Ägg ekologiskt rått
4,0 msk Fiberhusk
2,0 dl Vatten
2,0 tsk Kardemumma, mald
2,0 dl Blåbär frysta
Gör så här:
1. Knäck äggen och häll ner i en bunke tillsammans med fiberhusk, vatten och kardemumma. Vispa väl så att det inte finns några klumpar. Låt sedan stå 5 minuter för att tjockna. Vänd därefter ner de frysta blåbären i smeten. Försök att inte mosa dem.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten. Bred ut smeten med en slickepott till en rektangulär pannkaka. Grädda i 150 graders ugn 25 minuter.
3. Ta ut och låt svalna. Pannkakan är godast kall.
4. Servera som den är eller tillsammans med lite vispad grädde, crème fraiche eller kokosgrädde.
Tilllagningstid: 30 min
Kcalorier: 191 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 12 gram
Protein: 15 gram
Kolhydrater: 3 gram
Gillar
Kommentarer
-
Oh yes, vilken lyx!!
-
Mmm... låter jättegott, måste testa din variant
-
Mmm, låter smaskigt och måste provas
-
Låter jättegott !
-
Mums :)
Logga in för att skriva en kommentar.