Varm brietårta med nötter och honung
God fortsättning till er alla! Hoppas ni hade en fin jul. Idag bjuder vi på ett recept som fungerar bra som en nyårsdessert eller som ett inslag till glöggmingel. Ni som är plusmedlemmar hittar även receptet här.
Ingredienser till 8 portioner:
- 500 g Brieost vitmögelost fett 28%
- 50 g Aprikoser torkade
- 50 g Gojibär - Torkade
- 50 g Valnötter
- 50 g Pecannötter ORKIDE
- 50 g Hasselnötter
- 0.5 dl Flytande honung i klämflaska Lindblom
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper.
- Grovhacka nötter, gojibär och aprikoser. Lägg ner i en kastrull tillsammans med honungen. Låt koka upp tills honungen tjocknar något.
- Häll nötblandningen över tårtan och grädda 15-20 minuter. Servera sedan direkt.
Kommentarer
-
Dina recept " lockar" alltid...och Brie är min favoritost alla dagar.
Tack för det gångna årets goda insatser...och God fortsättning Jessica 👏🌹
-
Tack Jessica så god😋😋😋😋
-
Tack själv Bella
! Önskar dig god fortsättning och ett riktigt gott nytt år!
-
Hej Havet!
Så kul att höra från dig! Visst är det gott, farligt gottHoppas allt är bra med dig, önskar dig ett riktigt gott nytt år!
Logga in för att skriva en kommentar.