Zucchinibiffar med fetaost
För tredje veckan i rad kommer här ett recept på köttfria "biffar". Lovar att jag nästa vecka kommer bjuda på något helt annat :D
Ingredienser till 3 portioner:
- 1 krm svartpeppar
- 1 nypat salt
- 500 g Zucchini / Squash
- 100 g Fetaost fett 25%
- 0.5 st Lök gul eller röd
- 0.5 dl Dill
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 1 msk Fiberhusk
- 0,5 dl pofiber
- 20 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Riv zucchinin på grövsta sidan av rivjärnet. Lägg i en sil och strö över 1 tsk salt och låt dra ca 20 minuter. Pressa därefter ut så mycket vätska som möjligt från zucchinin med dina händer. Lägg sedan i en stor skål.
- Finhacka lök och dill och smula fetaosten. Blanda därefter ihop alla ingredienser i skålen med zucchini, förutom fiberhusk, pofiber och smör.
- Tillsätt fiberhusken och pofiber. Låt svälla 5 minuter. Smeten ska vara lite kladdig.
- Smält smöret i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar och platta ut försiktigt. Stek på medelvärme tills biffarna får fin färg, ca 3-4 min på varje sida. Ha inte för hög värme!
- Servera direkt! Gärna med en blandad sallad och en hemgjord tzatziki.
Gillar
Kommentarer
-
Ska testas!!
-
Mums! Åker in i receptpärmen och får följa med till Grekland. Tack!
-
Säger samma...Mums😋✌️
-
Men ååh så gott det låter. Attans att jag inte har någon squash hemma. Kanske testar med broccoli även om det inte är samma konsistens som squash men det kanske funkar ändå.
-
Ska testas i veckan!
Logga in för att skriva en kommentar.