Mangold i MASSOR
Är ny stolt delägare i ett andelsjordbruk - ekologiskt och närodlat på bästa möjliga hållbarutvecklingstänk. Det växer så det knakar och vi fick en extraleverans som bla innehåller MASSOR med mangold Jag blir så lycklig när jag får leverans av nyskördade supergoda grönsaker - jag har blivit duktig på att tillaga blasten på olika sätt.
Gjorde en mangoldfrittata igår - dvs en slags omelette - supergod. Nu håller jag på med en mangold/västerbottensostpaj att bjuda gästerna som väller i kväll. Får väl själv försöka vara duktig och undvika pajskalet.
Ha en bra dag!
Gillar
Kommentarer
-
Ett tips på pajskal som jag brukar använda. Mosa kikärtor med olja och ev. vatten (beror på vilken diet du följer). Tryck ut i form och förgrädda tills den ser gyllende ut. Fyll skalet med önskad fyllning och på med äggstanningen (skalet kommer att svälla av vätskan) och grädda tills den stannat.
Funkar för alla pajer med äggstanning och de flesta dieter, Ska göra en västerbottenpaj ikväll.
-
Stort tack för tipset Ingela. Det hade jag inte tänkt på. Jag tycker fransk Socca är så god - gräddad kikärtsmjölspannakaka - och brukar göra det ibland. Ditt tips ska jag göra nästa gång - för nu står pajskalet i ugnen - allt för gästernas skull
Vi har förutom massor av mangold, och kommer att få mer, massor med ägg
-
Själv har jag några pallkragar med sallad, vaxbönor, dill, basilika, ringblommor (äter blomman) och jordgubbar. Det låter mer än vad det är
men det är så mysigt att gå ut och plocka lite.
Logga in för att skriva en kommentar.