icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
När jag låg på BB med min nyfödda son vägde jag ett kilo mer än innan jag blev gravid, jag hade alltså inte gått upp nånting förutom bebismagen... Sen pang sa det så hade jag gått upp 20 kg på några månader efteråt. Jämför med de 12 kg jag gick upp (och ner igen vid förlossningen) under graviditeten... Jag vägde alltså en bra bit över min höggravidsvikt och det har jag hållt mer eller mindre i 10 år. Har gått ner 8-10 kg sen gått upp igen osv. Gick exempelvis ner 10 kg när jag blev singel men gick upp 15 när jag slutade röka och så har det vart.

Nu är det dags att säga hej då en gång för alla och LCHF verkar vara min grej med tanke på mitt otroliga sockermissbruk under alla dessa år. En kanelbulle till lunch är ju billigare än riktig mat.... Eller?

Ska göra som många andra här och sätta upp några mål så får vi se hur det går :)
Startvikt: 87 kg
Delmål 1: under 80 kg
Delmål 2: under 76 kg (verkar vara den gyllene gränsen för mig, där jag alltid fastnar)
Delmål 3: under 72 kg (BMI normalt)
Delmål 4: under 70 kg
Delmål 5: 65 kg (målvikt)
3 juli 2012 11:48
4

Fyllde år igår

Alla sa till mig att man [KURSIV]får[/KURSIV] fuska på sin födelsedag men jag orkar inte få tillbaka det där megastarka sötsuget jag hade förra veckan så jag avstog.. Va faktiskt tråkigt o jag var nära flera gånger att strunta i allt o sätta i mig en hel massa sötsaker men jag lyckades hålla mig ändå så lite stolt är jag över mig själv :D Jag gjorde en Chokladkaka senare igår kväll med grädde som jag och sonen hade till filmen. Inga kolhydrater alls men den va faktiskt inte så där jättegod heller. Idag blir det o laga Chili con carne. Soyabönorna står o puttrar på spisen. Men vilka förberedelser... 10 timmar stå i blöt o 2 timmar koka SEN är det dags och börja med maten :D Jag måste bli bättre på att planera om jag ska fortsätta laga sånahärna rätter :)

Kommentarer

  • 3 juli 2012 11:59
    Tack :)
  • 3 juli 2012 12:00
    när man kokar bönor kan man blötlägga massor (hela påsen/paketet) koka och sen frysa in i portionspåsar av det man inte behöver. då sparar man massa tid och har alltid bönor färdiga i frysen :)
  • 3 juli 2012 12:00
    och grattis förståss
  • 3 juli 2012 12:03
    Jaha det har jag inte ens tänkt på.. Min "matlagning" tidigare har mestadels varit 5-10 min uppvärmning i micron så jag har en liten resa framför mig att vänja mig vid riktig matlagning :) Tack för tipset o tack för gratulationen :)

Logga in för att skriva en kommentar.