icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5998833
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 december 2014 20:35
11

Alltså, nu blev jag sugen..!

Idag testade vi nya biffar, jordnötsbiffar, från Ekko Gourmet. Eftersom jag är lite sådär på att göra egna vegetariska biffar vill jag gärna testa hur det skulle kunna smaka först, och Ekko Gourmet gör rätt bra saker. Jag är redan inne på att jag vill lära mig göra goda rödbetsbiffar, men nu vill jag lära mig göra biffar med jordnötter också!

BILD: Jordnötsbiffar, ugnslagade grönsaker ochv vitlössås

Biff på sojabönor fixar jag, och kikärtor går bra. Men rödbetor? Morot? Vad mer kan man göra biffaktiga saker på?

Gillar

Kommentarer

  • 7 december 2014 00:06
    properra

    Zuccinibiffar med fetaost är grymt gott. Går att baka i ugnen om du vill slippa steka i olja. Linsbiffar, biffar på vitabönor..

  • 7 december 2014 11:07
    Jag tycker de här är jättegoda: Hacka en rödlök och en klyfta vitlök. Fräs i olja och en halv tesked ingefära, en tesked koriander och två kryddmått chilipulver. Låt svalna lite. Mixa två burkar, á cirka 400g utan spad, med lökfräset och blanda i en deciliter ströbröd, en matsked basilika, två matskedar soja, cirka en tesked salt och ett kryddmått peppar. Forma till biffar och stek i olja. Smeten är jättegod till en sallad eller bakad potatis till exempel, som en slags hummus.
  • 7 december 2014 11:18

    2 burkar vadförnågot? Kikärtor? Sojabönor? :-)

    Det låter gott, bara goda kryddor och goda idéer :-)

  • 7 december 2014 11:58
    Ha, ha. Röda bönor.
  • 7 december 2014 11:59

    Aah!! Det låter ju jättegott! Och vilken häftig förg det måste bli!

  • 7 december 2014 23:08
    utter

    Tyckte du dom var goda? Gröna ärtor och en annan favorit är linsbiffar (förutom nämnda rödbetsbiffar). :-) 

  • 8 december 2014 00:12

    Än har jag faktiskt inte hittat några biffar jag inte gillat! :-)

    Det enda som är klurigt, det är att få dem att hänga ihop. Jag har ingen aning om hur Ekko Gourmet bär sig åt utan ägg, men en dag ska jag klura ut det :-)

  • 8 december 2014 00:34
    utter

    Åh, vad roligt! :-)

    Mitt trick (som aldrig själv har ägg hemma) är gammalt hederligt vetemjöl. Rätt mycket. Men brukar å andra sidan ofta ha i finhackad lök som gör att de inte känns "mjöliga". Annars misstänker jag att de har någon avancerad biffmaskin (tänk Kalle och Chokladfabriken! ;-)) som skrämmer biffarna i form! cheeky

  • 8 december 2014 00:39

    hahaha 'skrämmer biffarna i form!' en sån skulle jag ha! En maskin som skrämmer mig i form :D

     

  • 8 december 2014 10:55
    utter

    Haha! Tror du fixar det alldeles själv! Dessutom, risken av att formen är "rödbetsbiff" verkar vara överhängande med en sådan maskin! ;-) 

  • 8 december 2014 10:59

    Kanske inte riktigt den form jag hade tänkt mig :-)

Logga in för att skriva en kommentar.