Dyra dumheter
Kommentarer
-
Håller med dig till 100% att man inte behöver köpa något extra Bara att äta vanlig kost. Allt ska dom tjäna pengar på.
-
Ja, det är bara pengar det handlar om för inte är det där någonting man behöver [KURSIV]egentligen[/KURSIV].
-
Bojkotta mjölken !!! Jag blev otroligt förbannad när jag såg reklamen. Behöver vi verkligen detta !?
-
Precis våffla55, det är ingenting man behöver! Jag håller med dig fullständigt.
-
Oj, jag gillar ju mjölk
-
Vanlig mjölk är helt ok, men den där "kvinnomjölken" kan de hälla ut...
-
Gör de reklam om kvinnomjölk?
-
P.S Hade läst på dåligt såg jag
-
Hur är det då mellan effekterna av kalcium-fosfat vs kalcium-karbonat. Är det inte så att kalcium i mjölkprodukter består till största delen av fosfat, vilket vi inte tillgodogör oss efter ca 10-års ålder? Däremot kalcium-karbonat. Eller var det tvärt om.
-
Fosfor/fosfat (kemiskt tecken: P) kan vi ta upp även från mjölk, liksom kalcium. Kalcium-fosforkvoten bör vara 1,33 (mer kalcium än fosfor) . Problemet är att fosfor finns i överflöd, bl a i kött och läsk, och för att bli av med överskottet mobiliseras kalcium från skelettet. Skillnaden är att mejeriprodukter förutom mycket fosfater också innehåller mycket kalcium, så Ca/P-kvoten blir över 1,0 ändå. Rätta mig gärna om jag har fel men är inte kalciumkarbonat krita?
-
Vet ej, men det där om karbonaten läste jag i en tidningsartikel om våra sura kroppar för mer än 15 år sedan, där en näringsfysiolog eller något dito, beskrev detta. Har sparat artikeln och ska leta rätt på den när jag hinner.
-
Tack det vore jätteintressant!
-
Hittade artikeln som jag klippt ut och sparat. Den publicerades 22 mars 2000, ska försöka hitta den på nätet senare, då jag inte orkar skriva av artikeln. Huvudmeningen går i alla fall ut på att vi är försurade och att människan tar inte upp kalciumfosfat efter två års ålder, enligt mineralterapeut Gertrud Rullander. Och 70% av kalcium i mjölk består av just det fosfatet. Därför förordar hon kalciumkarbonat som livsmedelstillskott. Hon berättar vidare att en amerikansk Nobelnominerad läkare, Joel Wallach, kunnat fastslå 147 olika sjukdomar som resultat på kalkbrist och därav för lågt ph-värde. Nu är jag ingen näringspecialist, så om allt detta stämmer får väl var och en avgöra. Men nog tror jag hon har rätt i att vi äter så att våra kroppar försuras. Vi västerlänningar framför allt. Ska se om jag får tag i mer info och artikeln i sin helhet.
Logga in för att skriva en kommentar.