Fler experiment
Proteinmuffins, eller sockerfria lågkolhydratsmuffins om man så vill.
Stora chokladmuffins med högt proteininnehåll. Använd laktosfritt smör så blir de både gluten- och laktosfria. De är inte speciellt söta, den som vill ha det får tillsätta ca 2dl socker eller motsvarande mängd sötningsmedel i steg 2.
Hela receptet har jag lagt upp här: http://svenskarecept.se/recept/muffins-med-en-twist/
Idag ska jag testa en funktion på klockan, och se om den fungerar som jag hoppas och tror att den gör. I så fall har jag ytterligare en hjälp på vägen mot 100km, eftersom klockan skulle kunna visa hur långt före/efter mitt mål jag befinner mig - om det fungerar som jag tror.
Det återstår ju att se :-)
Igår blev det tacos till middag, så idag ska jag göra tex-mex-köttfärssås på det som blev över så att inget förfars. Det är synd att kasta mat.
Gillar
Kommentarer
-
Det såg gott ut det får jag prova men tillsätter nog lite sötningsmedel. Tack för receptet och pepp på dig!
-
Ska man servera dem utan topping kan det nog behövas sötningsmedel, de blir nog lite kärva annars för den som gillar sött.
De är ganska mättande däremot, så jag överväger om de inte skulle vinna på att vara lite mindre faktiskt. Jag ska testa i alla fall :-)
Pepp till dig också gasten!
-
Tänker, att choklad-smeten kanske räcker till en muffinsplåt - en 12'a?
Låter som ett gott & lyckat alternativ till maken & ungarnas eviga mackor, så nog kommer jag prova din idé med LCHF-muffins till frukost eller som mellis!
-
Det räckte gott till 8 stora (american size) så det borde gå alldeles utmärkt att göra fler i den vanliga plåten, den är ju skapligt mycket mindre :-)
Jag käkade en sån där, sen sprang jag mitt träingspass och var inte hungrig en enda gång. Lite ovanligt för att vara jag, så man står sig nog rätt bra på de där :-)
Logga in för att skriva en kommentar.