icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5996311
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 februari 2015 16:33
9

Kärlek i en tallrik

 Jag älskar broccoli och ädelost, i synnerhet gorgonzola, så det är kanske inget konstigt att jag blev tokförälskad i det senaste receptet jag testade: broccoli- ädelostsoppa

Ingredienser:

360g små färska broccolibuketter (sköljda och delade)
70g smulad ädelost
70g hackad lök
2 buljongtärningar (Bong, grönsak)
7dl vatten

Lägg alla ingredienser i SoupMakern, välj programmet för slät soppa och gör något annat i 24 minuter.
Ringla över en halv matsked rapsolja och smula ner lite extra ost vid servering. Serveras med fördel rykande het och med lantbröd eller krutonger vid sidan.

Tänk om jag kunde förmedla doften, smaken och njutningen... Jag är överlycklig, SoupMakern är så himla praktisk. heart

 

Gillar

Kommentarer

  • 4 februari 2015 16:40

    Det var jättegott! Med de ingredienserna räcker det till 3 fulla tallrikar.

    Jag gissar att man kan lägga allt i en kastrull, koka upp och låta sjuda i 20 minuter för att sen mixa med en stavmixer så soppan blir slät. Man får passa den lite mer bara, men jag är övertygad om att man kan göra på spisen också!

     

  • 4 februari 2015 17:08
    gittan52

    Här är en till som gillar både broccoli och ädelost,men jag tar helst Kvibilles gräddädel.

    Den soppan borde gå snabbt att fixa till i kastrull. Gissar att det bara är att först koka upp broccolin (går ju på några minuter) mixa den och sedan ner i kastrullen igen, späda med buljong, lök samt, för min del, en del grädde. Ner med osten och låt den smälta. Det blir visserligen lite mer disk än om man använder din "soppmakare" wink

  • 4 februari 2015 17:10
    utter

    Åh, såg hur gott ut som helst! :-) 

  • 4 februari 2015 17:12

    Disken begränsas till en tallrik, en sked och en soppmakare, och det är lätt att skölja upp så efterarbetet blir minimalt - smidigt om man har mycket annat som pockar på uppmärksamheten :-)

    Jag skulle gissa att om man förkokat broccolin går det rätt fort att göra resten. Har man bara en stavmixer ska det går att lösa resten :-)

     

  • 4 februari 2015 17:23

    Dåså, då har du ju allt du behöver myskatt! :-)

  • 4 februari 2015 17:24
    aregnisw

    Det där lät gott tack för tipset nu när det är kallt ute och man blir frusen är det ju extra gott med soppa. Jag har en stavmixer så det ska nog fixa sig.

  • 4 februari 2015 17:30

    Ååååh va gott det ser ut och låter. Så härligt med goda grönsaker. Jag älskar broccoli. Denna skall provas. Tack för recept. :)

  • 4 februari 2015 18:47
    salsasyrra

    Mums filibabba...här är en till som älskar både ädelost och broccoli..Det där receptet måste man nog försöka sig på, tack för inspirerande middagstips!

  • 4 februari 2015 22:38

    Tack för receptet. Ska absolut testas. MUMSyes

Logga in för att skriva en kommentar.