Lycka är en köttkvarn
Nå, det kanske var att ta i, men jag är väldigt förtjust i min kvarn. När vi var och handlade senast hade vi turen att hitta fet och fin högrev på Coop för 80:-/kg så vi köpte hela biten de hade framme på 3,2 kg. Jag har inga problem att komma på vad man gör med högrev, det är en av mina älsklings-köttbitar. Jag passade på att göra en ny artikel om köttkvarnen och högreven på hemsidan också. Älsklingen investerade i en fin filékniv åt mig häromdagen så nu är jag dessutom på jakt efter fisk att träna på. Jag ska lära mig filéa fisk, och misslyckandena kan gå i kvarnen och bli fiskbullar :-)
Fast den stora överraskningen igår var faktiskt tacobröden. Vi skulle ha tacos, och bäst som vi malt färsen och börjat hacka grönsaker upptäckte fästmannen att vi inte hade tacobröd hemma. Så vad göra, klockan var trots allt lite sent.
Jo, men jag bakar väl egna då, säger jag och börjar leta på nätet efter hur man gör. I mitt stilla sinne tänkte jag att det nog inte skulle bli så mycket bröd, men ett kul experiment åtminstone.
Men det var ju faktiskt hur lätt som helst!! Jag är helt paff. Det här var något jag inte väntade mig och som jag faktiskt blev genuint positivt överraskad av. Jag behöver bli lite skickligare med kaveln, men jag tycker jag är ursäktad eftersom det var första gången jag alls gjorde vetetortillas. Vetetortillas kan man göra i god tid innan, de går att värma upp och är förlåtande att hantera.
Jag är lite sugen på att försöka lära mig göra majstortillas också, eftersom det är det som är basen för t ex nachos. Då har jag något hembakat att doppa i guacamolen, som enklast görs på två avokado, fruktköttet från en tomat, en chilifrukt utan frön, saften från en lime och salt & peppar med stavmixer. Brum brum, klart! Mycket godare än geggan man kan köpa på burk.
För att vara "bara tacos" var det så fruktansvärt gott att jag inte kan börja förklara överraskningen i smakerna, det var ju så mycket smak! I salsan, i guacamolen, i den egenmalda färsen med min kryddblandning, i de färska gränsakerna och i det hemgjorda tacobrödet.
Det kostade i tid, men vi hjälptes ju åt så det var inte bara en som slavade åt den andra. Tiden vi spenderade ihop var kvalité dessutom, jag trivs i min älsklings sällskap och vi har roligt ihop, vi hann prata med varandra om dagen och veckan som gått. Att vi dessutom fick ut god mat av det var en trevlig och smakrik bonus.
Gillar
Kommentarer
-
Låter trevligt och gött! :)
-
Mycket trevligt faktiskt, det kommer vi absolut att göra fler gånger nu när jag vet hur lätt det är. :-)
-
Härligt LadyG. Man ska "slå till" när det är så bra pris på mat. Högrev är tacksamt kött till grytor och soppa. Gott med hemgjorda tacos.
-
Ja, jag frös in två stycken bitar om kilot vardera så har jag till senare. Resten gör jag godsaker på redan nu, så inget förfars :-)
Logga in för att skriva en kommentar.