icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5990015
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 augusti 2015 12:04
2

Nya lärdomar

Igår, medan jag pysslade med inläggningarna, såg jag att en av de gamla burkarna angripits av något, okänt vad men antagligen inte ätbart. Där ser man hur viktigt det är att bara välja de absolut finaste och oskadade gurkorna när man gör sina inläggningar. Nog såg jag den lilla skadan i skalet när jag gjorde inläggningen, men jag trodde inte det spelade någon roll. Bara man borstar dem rena och är noga med hygienen, tänkte jag, så löser nog saltet och ättikan resten. Inget kan väl överleva i en saltlag med ättika? Joho, det kunde det tydligen...

Nåja, jag har gott om gurka tack vare min underbara älskling, och jag har gott om burkar också. I en av de två stora femlitersburkarna ska jag lägga in päron, om man kokar in päronen i lingon får man med lingonens naturliga konserveringsmedel (bensoesyra) och får samtidigt en fantastisk fin färg på kuppen.

Frågan är vad jag kan ha i den andra jätteburken, det finns så mycket gott just nu att lägga in och i en lägenhet är ytrymmesbrist den mest begränsande faktorn. Jag är väldigt sugen på att bara satsa på en rejäl omgång picklade grönsaker i en 1-2-3-lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten). Då skulle jag kunna använda de mindre burkarna till syrade grönsaker, det har jag aldrig testat.

Det verkar i och för sig ganska svårt, det lilla jag läst om att syra grönsaker men det ska visst vara väldigt nyttigt. Det kan ta en ände med förskräcklese också, det kanske blir ruttna grönsaker istället för syrade men om jag inte försöker får jag aldrig veta ...

Jag behöver en större kyl...

 

Gillar

Kommentarer

  • 14 augusti 2015 14:48
    properra
    Blomkål, gröna tomater, morötter, lite pickles utgör en grym blandning på syrade grönsaker. Min mamma lägger in varje höst. Så blir de lagom klara till jul. Lycka till:-D
  • 14 augusti 2015 15:12

    Trevlig låter det hur som helst.

Logga in för att skriva en kommentar.