icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5994222
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 februari 2015 09:52
3

Öm

Måste få gnälla lite nu faktiskt, trots att jag har mig själv att skylla. Körde styrka igår och satsade hårt på mina överkroppsövningar men hur ska man kunna springa när man känner sig överkörd, manglad och rejält tilltufsad? Är så öm i överkroppen att det strålar upp i huvudet... Men jag vill ju lära mig göra chins..!

Det är så vår-fint ute att det vore synd att inte utnyttja det fina vädret. Så ut ska jag, men det kommer antagligen att gå väldigt sakta, försiktigt och  utan stora armrörelser eller åthävor.

Enda trösten är att jag har träningsvärk i muskler jag vill bli starkare i. Det måste ju vara bra, på något sätt. Hoppas jag.

I övrigt blev jag positivt överraskad av City Gross igår, vi tog en promenad förbi och köpte fisk. De hade sej till ett förmånligt pris så jag köpte två förpackningar. Den enda gjorde vi under parmesantäcke igår och den andra funderar jag på att göra fiskgryta med saffran på idag. Fast jag funderar på att tina lite räkor till också, det ingår inte i receptet annars. Men det måste ju fungera, tycker jag:

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g fiskfilé lax eller vit fisk
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • saffran
  • chili
  • 1 purjolök
  • Smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tomat

Gör så här:

Dela fisken i portionsbitar, salta och peppra. Skär purjolöken i bitar. Fräs i smör i en gryta. Tillsätt crème fraiche, kryddor och vatten. Lägg ner fisken i såsen. Låt sjuda under lock ca 5 min. Tärna och strö över tomaten, låt bli varmt.

 

Gillar

Kommentarer

  • 10 februari 2015 10:16

    Träningsvärk kan göra riktigt ont men man får trösta sig med att man har ont för att man har gjort något bra för sig själv och kroppen. Själv ska jag träna med min PT ikväll  så jag får min plåga imorgon ;-). 

    Hoppas du får njuta av vårsolen trots allt

  • 10 februari 2015 10:17

    Klokt Bollis! Försöker påminna mig om att det går över :-)

  • 10 februari 2015 18:28
    properra
    Vilken god middag!

Logga in för att skriva en kommentar.