icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991747
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 april 2015 12:25
6

Överblivet vin?

Vad gör man av överblivet vitvin, hur länge står sig en öppnad flaska egentligen? Känns ju synd att hälla ut 80% av flaskan, men fästmannen och jag är inga storkonsumenter heller. Varsitt litet glas till maten och en skvätt i fisksåsen förbrukade ju inga mängder direkt, nästan allt blev kvar. surprise

Det röda vinet som blev över när jag gjorde rödvinssås går ju alltid att göra burgundisk köttgryta på, så rödvin är ju inte så svårt att göra av med. Men vad gör man av vitt vin?

Kan man frysa vin? surprise

Idag har jag nästan träningsvärk, så himla mysigt! Det gör inte ont, men jag känner att benen är lite stelare än vanligt, lite motvilligare och tyngre än vanligt. Det tar jag som ett tecken på att jag gjorde bra ifrån mig igår laugh

Har insett att min vätskeväst är kanon upp till 3-4 mil, sen räcker inte lagringsutrymmet om jag ska vara självförsörjande. Det är ett bekymmer eftersom Aros marathon, som jag ska springa den 2 maj, är 5 mil. Det borde jag göra något åt.

Jag borde också ta reda på hur jag tar mig hem från Enköping när jag väl sprungit dit, loppet går på gamla banvallen mellan Uppsala och Enköping, och till Uppsala är det ju bara att ta Upptåget. Men hem..? blush

Endera dagen ska jag springa hem från Enköping, men kanske inte samma dag som jag sprungit till Enköping från Uppsala, så det är nog säkrast att kolla upp sånt där innan starten går :-)

Kommentarer

  • 25 april 2015 12:41
    oups

    Frys in i iskubelådan och kanske använda det istället för vinäger, eller låt det stå så blir det vinäger. Testa att blanda ihop till en lätt-drink.

    Lycka till med loppet på banvallen. :D

  • 25 april 2015 12:45

    Tack! Det ska nog bli bra i slutänden, bara jag inte gasar på för mycket i början. Tydligen kommer värsta delen på slutet, en evighetsbacke som aldrig tar slut. Kan bli spännande om vi får motvind också :-)

    Så det går att frysa in vin med andra ord, jag tänkte att alkoholhalten kanske skulle ställa till det men det kanske är för lite för att det ska påverka. :-)

  • 25 april 2015 12:56
    oups

    http://www.tv4play.se/s%C3%B6k?q=vitvinss%C3%A5s

    recept på vitvinssås (om jag lyckas hämta in det googlade)

  • 25 april 2015 13:00

    Tack :-)

  • 25 april 2015 14:10
    Donnina

    Även rött vin går bra att frysa om det blir nåt över efter köttgrytan eller tuppen i vin. Vet inte vad en connaisseur skulle säga, men, men... wink Lycka till på det uppländska loppet och hoppas du tar dig hem från Enköping (Sveriges mittpunkt säger de själva) Tåg går nog även på den ledden! laugh

  • 25 april 2015 17:11
    Bella50

    Koka fisken i vinet nästa gång eller gör en fiskgryta. Googla på det. 👍

Logga in för att skriva en kommentar.