Rasande takt
Som jag misstänkte så är kroppen och jag på samma våglängd igen, den släpper vätska så det nästan är komiskt. -0,9 igår och -0.7 idag. Och det trots att jag bakade muffins igår, och smakade två stycken!
Kolla receptet om ni undrar varför det är värt ett utropstecken: http://svenskarecept.se/recept/vinbarsmuffins/
Sillinläggning var ett trevligt experiment jag också gjorde på hemsidan, jag ska testa att göra löksill också. Senapssill var lätt, och gott. Kanske lite väl mycket socker totalt i receptet för de som är försiktiga med sådant, hela 1,5 dl farin till 420g sill, men med tanke på att det mesta av senapen och det blir kvar i burken får man nog inte i sig några mängder. Det blir ju bara det lilla som sitter kvar på sillen, och det är inte mycket. Själva senapslagen äter åtminstone inte jag så där rakt av, det är den för "senapig" för.
Löksillsreceptet jag funderar på att testa omfattar också en hel del socker, 1 1/4 dl strösocker till 420g sill, men i ättikssprit, vatten och med kryddor så jag betvivlar återigen att det sockret kommer att ställa till med något. Gul och röd lök ska jag ha i har jag bestämt men sen velar jag mellan purjolök och chalottenlök, men man kanske kan ha både och? Tål att fundera på. Lagerblad och kryddpeppar ska det vara i också i alla fall, det har jag sett när jag spionerat på sillburkarna på ICA :-)
En annan sill jag är sugen på att göra är rödbetssill, jag såg receptet i tidningen Buffé och den såg jättehäftig ut. Grunden är en burk löksill, man sparar spadet, och sen gör man en ny inläggning där man blandar lök, kokt rödbeta, svarta vinbär och pepparrot med sillen i en burk. Sen häller man över lagen man sparade innan och ställer burken kallt 8 timmar.
Det borde, rent teoretiskt sett fungera med hemgjord löksill också. Men så långt har jag inte kommit, så jag tar de genvägar som bjuds än så länge :-)
Än så länge har det varit lätt att pyssla med sill, men det kan ju komma att ändra sig när jag hittar mer avancerade recept. Jag tror jag lyckats hålla mig på nybörjarnivån hittills :-)
Gillar
Kommentarer
-
Wow ! Grattis....och sill är så gott 🌹👍
-
Tack :-)
Ja det är ju kanongott när man får göra själv så man får de kryddor och smaker man vill ha! Att man kan "lägga om" en färdig sill hade jag inte ens tänkt på! :-) -
Gott med heminlagd sill! Ett litet tips är att ha en liten skvätt rödbetsspad, antingen från inlagda rödbetor eller kokvatten, i spadet när man gör vanlig inlagd sill. Det blir mycket trevligare färg på det hela än den vanliga tråkgrå.
Förresten vad gör du för att släppa så mycket vätska??
-
Oh, det måste jag testa! Tack för tipset! :-)
Logga in för att skriva en kommentar.