Som en oljad blixt
Visst hade jag rätt om det där med låsningen, någonting var det som släppte för igår gick min milrunda som bara attan. Jag for runt som en oljad blixt, äntligen, och kunde pressa upp pulsen på ett sätt jag inte kunnat på länge. Det gick i stort sett 10 minuter fortare än förra veckan, och det är inte så vanligt att jag tar mig runt på under timman på träning faktiskt. Sådana farter brukar jag normalt spara till tävling.
Men det var så skönt! Efter veckor med begränsad andning, låst bröstrygg och ont i axeln. Efter en hel sommar med skador och besvär. Efter många om och med kunde jag gasa och kroppen svarade snällt och lydigt, som den maskin den inte är.
Kålpudding, rotmos, leverstuvning, kallops, kåldolmar, pannbiffar, köttfärslimpa, pyytipanna och raggmunkar. Grönskasksoppa, köttsoppa, ärtsoppa, svampsoppa och kålsoppa. Dillkött, pepparrotskött, köttgryta, köttbullar, omeletter, gratänger, puddingar, pastejer och pateér. Den svenska husmanskosten bjuder på så många kulinariska äventyr att det egentligen är konstigt att inte fler är lyriska över vårt svenska matkulturarv. Tore Wretman står högt i kurs här hemma, jag har nog inte missat många av hans böcker.
För mig börjar bästa årstiden nu, eftersom jag älskar alla goda rätter man kan göra på alla underbara färska grönsaker som fyller hyllorna. Lokalproducerat, färskt och gott.
Gillar
Kommentarer
-
Där ser man vad en liten snärt kan åstadkomma.
Jag fick tvärt emot, lite rygglåsning efter köttstyckning igår. Men det går nog över snart.
Logga in för att skriva en kommentar.