Våffelkatastrof
Det var inte fullt så enkelt att få till glutenfria våfflor som jag tänkte mig, men skam den som ger sig. Det tog tre gånger så lång tid att rengöra järnet än vanligt efter den episka katastrofen, men det lilla som alls blev ätbart och som inte fastnade precis överallt smakade bra. Hasselnötsmjöl är en god smaksättare. Jag får fortsätta experiemtera, det bara måste gå att göra glutenfritt. Inte för att jag är känslig för gluten, det var bara en idé jag fick. Och nu har det gått prestige i saken, nu bara ska jag göra glutenfria våfflor helt enkelt. Eftersom jag inte vet annat utgick jag från ett vanligt våffelsmetsrecept och började byta ingredienser i det. Katastrof. :-)
Jag försökte steka katastrofsmeten, men den vägrade hålla ihop och förvandlades mer eller mindre till stekt sörja. Jag är inne på att 3 ägg kan ha varit för lite till 4dl mjölblandning (3dl mandelmjöl + 1 dl hasselnötsmjöl + 2 tsk bakpulver) eller att 5 dl mjölk var för mycket vätska. När jag har mer mjöl hemma ska jag prova med 4 ägg och 4 dl mjölk. Om det inte fungerar, ökar jag mängden ägg (men då börjar det likna pannkakssmet snarare än våffelsmet).
Som tur är gjorde jag fullt ätbara vanliga våfflor igår, med saffran, så vi blir inte utan våfflor.
Det är svårt att beskriva hur gott det är med saffransvåfflor. Det måste upplevas.
Gillar
Kommentarer
-
Lycka till med försöken!
Vi har ett litet problem här hemma med barn o barnbarn, en är glutenintolerant och den andra tål inte nötter, mandel, osv. Så mandelmjöl, som finns i många glutenfria recept - icke gångbart här... vågar inte ens ha sånt hemma.
-
Oj, det låter jobbigt ulla165, då blir det finax-mixen eller? Jag har bara sett den i butik, jag tror det var våffelmix iaf.
chris48, i våffelsmeten, jag tog och lyxade till det med två påsar till 10 våfflor :D
Helt fantastiskt gott, rekommenderas för så väl doftsensation som för smaksensation :D -
Jag gjorde tunna men helt okej helt mjölfria våfflor för ett tag sen.
Dom fastnade ingenstans...👏👍och järnet blev som nytt med bara papper efteråt. Perfekt.
Intressant ?...då har jag receptet.
-
Jaa tack, Bella52. Det vill vi gärna ha!
-
Håller med ulla165 där faktiskt, jaa tack :D
-
Har skickat receptet via mail till er båda. Hoppas ni gillar det. 👏👍🐣
-
Glutenfritt!
-
Tack paloma, intressant att fiberhusk är så populärt. Jag måste nog ta reda på vad det är, jag har sett det i flera recept nu :-)
-
Tack snälla vad ni är rara som hjälper mig med recept, jag vet att det är mitt i natten men jag är riktigt sugen på att laborera nu :D
-
Gjorde LCHF- våfflorna som Johan lagt upp här. Med ganska mycket mandelmjöl, vispgrädde och ägg. Blev jättegoda! Och fina. Men... Jag blev uppblåst i magen och kände mig mätt ända från kvällen till morgonen efter. Åt visserligen 2, med fruktsallad o lite vispad grädde till, men mannen min reagerade inte så. Tror det blev för mycket mandelmjöl (3 dl till totalt 6 våfflor, tror jag). Har sett ett recept med bara msk mandelmjöl och fiberhusk, som ska provas. Och ett med kokosmjöl och kokosmjölk, som också ska provas.
Idag hade jag med 1/2 kall våffla från i fredags med jordnötssmör på, som utflyktsmat. Var toppenbra, mättande och gott till kaffet i skogen😏
-
Varför inte istället prova HELT mjölfria våfflor ? 😧
-
Absolut kan jag prova det Bella50 om du skickar mig också receptet. 😉
-
Önskemålet utfört chicka 👍
Jag har precis ätit en jag gjorde igår.
Jättegod med tinade jordgubbar och vispgrädde.
Logga in för att skriva en kommentar.