jag ger upp...
Kommentarer
-
Nått som är gott och enkelt är följande... Finhacka vitlök och chili. Fräs i lite smör i en stekpanna. Ha sen i lite tomatpure. skära mango i tärningar och lägg i stekpannan. ha sen i skalade räkor.. Klart :D Snabbt lägg och gott.. Vi brukar äta med ris men man kan nog ha det till lite allt möjligt.
-
tusen tack, ska testa det redan idag :)
-
Ugnsrostade rotsaker i ugn med kycklingbröst eller fläskfilé är lätt, och sköter sig i stort sett själv i ugnen (lite pill är det att skala och dela alla grönsaker iofs). Man tar det man har hemma, t ex kålrot, morot, blomkål, broccoli, rotselleri, majrova, rödbeta m.m. i en långpanna. Jag brukar pensla plåten med olivolja så det inte ska fastna och lägger köttet (skuret i lagom bitar) ovanpå grönsakerna så det tillagas samtidigt. Rostar rotsakerna i 30-40 minuter i ugnen, 225 grader. Det här kan man ju variera i det oändliga, med olika kryddor eller genom att marinera köttet osv. Känn med provsticka så rotsakerna är färdiga, en del vill ha lite krisp kvar i grönsakerna medan andra vill ha dem absolut jättemjuka.
-
LadyG : tackar så mycket, då är även morgondagens middag räddad ju :) Kanske man ska testa på söndag också och variera lite som du säger när man ändå inte kommer orka göra något avancerat den dagen
-
Jag serverar oftast med getost eller fetaost vid sidan, men om man inte tål ost skippar man den och förgyller tillvaron med lite lyxigt flingsalt istället. Då får man den där tydliga sältan utan att behöva drälla mängder av salt över maten.
-
jag älskar ost så det behövs alltid ursäkter till att äta det lite mer ofta ;)
-
Amen to that! :-)
-
Ångade grönsaker och fisk, svinlätt och så gott!
-
Oh tack, hur ångar man grönsaker?
-
Man kan använda en sådan där Bambugrej annars tar du en stor och helst djup kastrull, sätter i en sil, fyller kastrullen med vatten så att det precis inte nuddar silens botten. Lägg i grönsaker, fisk och skaldjur överst å så lägg på locket. Kolla till emellanåt. När frisken verkar klar då är det matdags. Brukar servera med egenkryddad yoghurt, chili eller vad som helst, Gott, enkelt och himla klokt :D PEPP
-
Yatzy: Det lät riktigt gott! MÅSTE testas!!
-
Oh tack :) då har man lärt sig något nytt :)
-
Berätta gärna vad du tyckte. Smakerna finns kvar på ett annat sätt upplever jag än om man kokar eller steker :D kram
-
Gör en stor laddning ratatouille ( går även att frysa) som du sen kan servera till kyckling eller något annat magert kött. Med en god kryddning är det allt man behöver tycker jag. lycka till!!
-
warenmo: Tack tack :) Snart är hela veckan räddad ju :D
Logga in för att skriva en kommentar.