icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu är det dag, tyvärr igen pga omständigheter jag nämner i presentationen min. 

Dagen vikt är på 70kg och jag vill mer till 57kg 
22 december 2011 09:38
17

jag ger upp...

Behöver tips, inspiration, lite kick i röven att börja göra lite annan mat tips på nå goda rätter som är nyttiga men inte är massa fett och flöt? kollat igenom ett par hundra men de 99% som de är grädde, cream fraiche etc i går bort, och den procenten som är kvar innehåller typ ett salladshuvud med en tomat vid sidan om, ja jag överdriver där men så himla less på att inte hitta vettiga maträtter. Och det är inte kul att äta samma sak om och om igen, vill lära mig något nytt. Får jag vara riktigt kräsen i efterfrågan så inge ris, potatis eller makaroner etc bredvid.

Kommentarer

  • 22 december 2011 09:50
    Nått som är gott och enkelt är följande... Finhacka vitlök och chili. Fräs i lite smör i en stekpanna. Ha sen i lite tomatpure. skära mango i tärningar och lägg i stekpannan. ha sen i skalade räkor.. Klart :D Snabbt lägg och gott.. Vi brukar äta med ris men man kan nog ha det till lite allt möjligt.
  • 22 december 2011 09:57
    tusen tack, ska testa det redan idag :)
  • 22 december 2011 10:03
    Ugnsrostade rotsaker i ugn med kycklingbröst eller fläskfilé är lätt, och sköter sig i stort sett själv i ugnen (lite pill är det att skala och dela alla grönsaker iofs). Man tar det man har hemma, t ex kålrot, morot, blomkål, broccoli, rotselleri, majrova, rödbeta m.m. i en långpanna. Jag brukar pensla plåten med olivolja så det inte ska fastna och lägger köttet (skuret i lagom bitar) ovanpå grönsakerna så det tillagas samtidigt. Rostar rotsakerna i 30-40 minuter i ugnen, 225 grader. Det här kan man ju variera i det oändliga, med olika kryddor eller genom att marinera köttet osv. Känn med provsticka så rotsakerna är färdiga, en del vill ha lite krisp kvar i grönsakerna medan andra vill ha dem absolut jättemjuka.
  • 22 december 2011 10:10
    LadyG : tackar så mycket, då är även morgondagens middag räddad ju :) Kanske man ska testa på söndag också och variera lite som du säger när man ändå inte kommer orka göra något avancerat den dagen
  • 22 december 2011 10:13
    Jag serverar oftast med getost eller fetaost vid sidan, men om man inte tål ost skippar man den och förgyller tillvaron med lite lyxigt flingsalt istället. Då får man den där tydliga sältan utan att behöva drälla mängder av salt över maten.
  • 22 december 2011 10:18
    jag älskar ost så det behövs alltid ursäkter till att äta det lite mer ofta ;)
  • 22 december 2011 10:19
    Amen to that! :-)
  • 22 december 2011 13:34
    Ångade grönsaker och fisk, svinlätt och så gott!
  • 22 december 2011 13:35
    Oh tack, hur ångar man grönsaker?
  • 22 december 2011 13:41
    Man kan använda en sådan där Bambugrej annars tar du en stor och helst djup kastrull, sätter i en sil, fyller kastrullen med vatten så att det precis inte nuddar silens botten. Lägg i grönsaker, fisk och skaldjur överst å så lägg på locket. Kolla till emellanåt. När frisken verkar klar då är det matdags. Brukar servera med egenkryddad yoghurt, chili eller vad som helst, Gott, enkelt och himla klokt :D PEPP
  • 22 december 2011 13:43
    Yatzy: Det lät riktigt gott! MÅSTE testas!!
  • 22 december 2011 14:22
    Oh tack :) då har man lärt sig något nytt :)
  • 22 december 2011 14:23
    Berätta gärna vad du tyckte. Smakerna finns kvar på ett annat sätt upplever jag än om man kokar eller steker :D kram
  • 22 december 2011 15:58
    Gör en stor laddning ratatouille ( går även att frysa) som du sen kan servera till kyckling eller något annat magert kött. Med en god kryddning är det allt man behöver tycker jag. lycka till!!
  • 22 december 2011 16:05
    warenmo: Tack tack :) Snart är hela veckan räddad ju :D

Logga in för att skriva en kommentar.