icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 april 2009 19:04
3

Middag Köttfärssås

Jag känner att jag skulle behöva en funktion till i Matdagboken, nämligen den att när man bara "hafsar" ihop nåt ätbärt - snabbt kunna lägga upp det för att räkna ut vad jag fått i mig. Jag har bestämt mig för att använda bloggen! Köttfärssås 4/5 PERS 150 Gram Lök gul röd 50 Gram Smör 80% fett 1040 Gram Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris) 370 Gram Krossad tomat 100 Gram Vispgrädde 40% fett salt o peppar o lite soya 1710 g Energi: 2993,10 kcal Fett: 235,55 70E% Protein: 193,92 26E% Kolhydrater: 30,70 4E% Om det är någon som undrar var jag räknar ut receptet så är det på www.minmat.net Det är nu jag saknar nån fiffig funktion som kan tala om för mig vad jag fick i mig om jag tog 250 gram av den totala mängden "köttfärssås". Jag löser det på så sätt att jag tar ut en kvot 250/1710 = 0,15 vilket då ger: 150 x 0,15 = 22,5 g gul lök 50 x 0,15 = 7,5 g smör 1040x0,15= 156 g blandfärs 370 x 0,15= 55,5 g tomat/basilika 100 x 0,15= 15 g vispgrädde Så här gör jag för att komma fram till vad jag skall lägga in i matboken. Går det att få en funktion som gör detta åt en tro. Jag får fråga Johan.....*ler

Kommentarer

  • 16 april 2009 19:42
    Håller med föregående talare :-D
  • 16 april 2009 20:06
    Intressant! Motsvarande funktion finns om du lägger till detta som en favoritmåltid och sedan väljer portion 1 eller flera.. Här kan man dock inte ange gram, det är kanske något jag ska titta på. Det går dock inte att röra ihop det för mycket då blir det krångligt för nykomlingar. Sedan får man ju tänka på att tillagad mat inte alls väger lika mycket som rå... mycket av vikten (vatten) försvinner i ångorna.... hade varit kul om du vill väga allt före och efter tillagandet ;-)
  • 16 april 2009 20:35
    Jag har också tänkt på att "maten" har förändras under tillagningen, men att väga efteråt ??? För att det skulle bli rätt då hade man fått tillaga varje livsmedel för sig och det låter lite väl ambitiöst - t o m för mig *ler Det där med nykomlingar kanske går att komma förbi genom att man talar om att det är ett steg att ta längre fram när man kommit i gång ;)

Logga in för att skriva en kommentar.