icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
8 april 2011 21:25
11

Lite matlagning, bilder och recept

Lite av den mat jag lagat på slutet, det kanske inspirerar någon även om det är enkelt. =) Kycklingfilé äter jag nästan dagligen. Lite träigt och trist men inget slår mättnaden på detta livsmedel. Idag lagade jag en lite sats olivbröd till. Egen tzatziki på 3,5% turkisk yoghurt och lite ajvar relish till kycklingen. Igår fuskade jag lite och gjorde en lättvariant på Västerbottensostpaj. Den som inte smakat denna paj har missat något! Jag ångrar mig lite att jag gjorde lighversionen dock. Inte samma himmelska smak. Jag fuskade med ersatte smöret i pajdegen med flytande milda margarin och lättkessella. Samt grädden i fyllningen med 15% matlagningsgrädde. Serverade med 3,5% turkisk yoghurt istället för creme fraiche. Servera gärna med stebitsrom och hackad rödlök. Jag hade bara gul lök och tog räkor för proteinets skull. Nästa gång jag gör den ska jag inte banta utan då tänker jag göra den på riktigt. Det blir nog till midsommar. Det är en stående rätt på midsommarbordet! Finsk kolrotslåda eller blomkålsmos är riktigt gott på vilodagarna när jag håller ner kolhydraterna. Lightostkaka gjord på 250g kvarg, 250g keso, 3st ägg, 1dl mjölk, 3tsk vanilsocker, 1dl sötningsmedel, 3msk vetemjöl, 1msk pofiber, 1/2 krm bittermandelessens, ca 2msk hackade mandelflarn. Ca 35 min i ugnen på 175-200 grader tills den fått färg. Serveras med halvsmält GB lättvaniljglass och ett par jordgubbar. Himmelskt god och nyttig! Några receptlänkar Tzatziki http://www.lindahlsab.se/recept/saaser-och-roeror/saaser-och-dressingar/tzatziki.aspx?altTemplate=RecipePageAlt Kålrotslåda http://www.tasteline.com/Recept/Finsk_kalrotslada Västerbottensostpaj http://www.norrmejerier.se/recept/vasterbottensostpaj Olivbrödet http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=2829079&postcount=68

Kommentarer

  • 8 april 2011 21:31
    Jösses, vad du har hållt dig sysselsatt! :D Kul med ett livstecken från dig förresten! :)
  • 8 april 2011 21:44
    Ja vilken massa mat,, länge sen man hört o sett,, va är det under pajskalet da,, nyfiken på det goda
  • 8 april 2011 22:05
    Jag har kommit på att man får en väldig massa tid att fundera ut vad man ska äta om man fastar ca 18h per dygn. Sedan gör ju kalorirestriktionen även den att man blir lite extra "matintresserad" :P Jaropi, pajfyllningen är västerbottensost, ägg och matlagningsgrädde. Bilden nere till höger är på ostkakan som precis kommit ur ugnen och inte hunnit sjunka ihop ännu. Greebo, tack! =)
  • 8 april 2011 22:09
    Länken funkar inte
  • 8 april 2011 22:14
    Vilken? Refresha sidan om det är en gammal länk som jag tog bort kvar!
  • 8 april 2011 22:29
    Ser gott ut. Ja, livstecken var minsann på tiden! Hoppas allt är bra m dig annars. kram från gbg
  • 8 april 2011 22:30
    okej nytt nu da
  • 8 april 2011 22:40
    linni, Tack! Har du flyttat nu? Kramis
  • 8 april 2011 22:42
    Yesbox nu är jag Göteborgare! kramkram
  • 8 april 2011 23:49
    jennyb
    Fi fan vad gott :D
  • 9 april 2011 04:13
    Se och lär, här har vi en person som vet hur man käkar :). Måste säga att ostkakan ser förjävla god ut. Och vad skulle man göra utan kycklingfilé, det vill jag inte ens tänka på!

Logga in för att skriva en kommentar.