Smal supergod indisk fiskratt
Kommentarer
-
Recept, snälla? :-)
-
Låter spännande. Säger som LadyG recept?
-
Recept 4 pers: 600-800 g torskfile eller file av annan fast fisk, farsk eller fryst 1 tsk salt 1tsk vitlokspulver ett par dl vatten 1 tsk Garam Masala 1/2-1 msk rod chilipeppar 1 tsk gurkmeja 1 tsk paprikapulver 1 dl vatten 4-5 msk matolja 2 tomater, hackade (vi anvande 4 st) 1 gron chilifrukt (da affaren inte hade gron chili anvande vi rod chili) 2 vitloksklyftor 1. Tina frysta fileer och skiljdem forsitigt at. 2. Sjud fileerna i sa lite vatten som mojligt med salt och vitlokspulver i nagon minut, inte mer, tills fisken vitnat. Ta forsiktigt upp den med halslev. 3. Ror ut alla de torra kryddorna i vattnet. Varm oljan till medelvarme i en stor stekpanna. Lagg i tomat, chili och vitlok och fras tills vitloken ar ljusbrun, men inte brand. Hall i kryddblandningen, ror om och lat koka ihop 3-4 minuter. 4. Lagg forsiktigt i fiskfileerna och sjud 4-5 minuter tills fisken hunnit ta till sig kryddsmaken. Stro over lite hackad koriander. Severa med naan (vi at det med ris)
-
Tack! Vilket [UNDERSTRUKEN]kanonrecet[/UNDERSTRUKEN]!
-
Mmm ser jätte gott ut skall prova redan i morgon
Logga in för att skriva en kommentar.