icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
UTFORSKA EN POSITIV, KÄRLEKSFULL KANAL OM MAT, VETENSKAP, UFO, INTERVJUER, MEDITATION
http://www.suprememastertv.com/se/



www.suprememastertv.com
8 oktober 2012 14:33
3

Är det bara vegetarianer som har medkänsla?

Maskin med gummifingrar föser kycklingarna upp på ett band och sedan ner i lådor. Förra året dog 160 000 kycklingar på väg till slakt. Flera fall utreds som djurplågeri. Nu får Sverige kritik av EU-kommissionen för att transporterna inte kontrolleras bättre på vägarna, rapporterar SVT. Varje år slaktas [FET]77 miljoner[/FET] kycklingar i Sverige. Ungefär 0,2 procent eller [FET]160 000[/FET] fåglar dör under transporten till slakteriet. – Vår djurskyddslagstiftning är ju individbaserad så 160.000 individer är 160.000 individer. Sedan får man ju också titta på att kycklingarna dör i sin naturliga miljö men vi ska ner så nära noll som möjligt, säger länsveterinär Mattias Gårdlund till SVT. Kycklingar som föds upp på konventionella gårdar lever i stora stallar med uppemot 80 000 djur. Tidigare plockades kycklingarna för hand när de skulle lastas till slakteriet. Ofta hyrdes fotbollslag in för att utföra uppgiften. Sedan några år tillbaka används i stället en maskin som med hjälp av gummifingrar föser kycklingarna upp på ett band och sedan ner i lådor. Kontrollen skärps Enligt Maria Donis, vd på branschorganisationen Svensk Fågel, jobbar man aktivt med att få ner dödligheten. - Kronfågel har investerat i nya transportbilar och containers så på sikt tror vi att dödligheten blir lägre, säger hon till Aftonbladet. Enligt SVT pågår just nu flera förundersökningar om misstänkt djurplågeri i samband med fågeltransporter. Det handlar bland annat om fall där ventilationen inte fungerat vilket gjort att djuren inte fått syre. Efter kritik från EU-kommissionen skärper nu länsstyrelserna kontrollen av djurtransporter på vägarna.

Kommentarer

  • 8 oktober 2012 15:02
    UlricaJ
    Det finns de av oss som väljer ekologiskt och närproducerat också. Bättre för miljö och smaklökarna. Kostar lite mer, men smakar det så kostar det.
  • 8 oktober 2012 16:59
    Kan man fråga sig.. Har väldigt svårt att känna någon som helst respekt för sådana som inte bryr sig om vad köttet har för ursprung, utan bara går efter billigast möjliga prislapp. Patetiskt är vad det är.
  • 8 oktober 2012 20:10
    Hoppas att dom har det bättre än de vanliga som de flesta nöjer sig med: 77 miljoner kycklingar per år enbart i Sverige!!! Men dom måste ändå slaktas och dö vid ung ålder.

Logga in för att skriva en kommentar.