icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!

Jag är en kvinna som bor och jobbar och även pluggar i Uppsala. Min stora viktresa ligger redan bakom mig. Som mest vägde jag 68kg till 153cm, vilket gjorde att jag hade ett BMI på 29.

Idag har jag en helt annan livsstil och kropp, och Matdagboken är för mig ett hjälpmedel för att bibehålla och finslipa min form jämte ett numera väldigt aktivt träningsliv.

 

Kör hårt, planera väl och ha roligt!
13 oktober 2011 15:20
1

Recept för den förkylde

Börjar du som jag tampas med halsont och rinnsnuva? Då kan det vara läge att testa min förkylningswok! Förresten, gör det ändå, den är god! Dessutom är den så enkel att man kan klara av den även i sitt mest eländiga tillstånd. Du behöver: 300-400gram Wokgrönsaker (ta den sort du tycker är god) 300-400gram quornfilé eller kyckling Soja, förslagsvis Kikkoman Färsk ingefära Santa Maria Green Curry Paste Olja, smör eller margarin att steka i Och om du vill: 1 pressad vitlöksklyfta Färsk finhackad chili eller chilipulver Börja med att tina grönsakerna och eventuellt quornfiléerna och kycklingen ifall de är frysta. Medan du väntar tar du fram ett rivjärn och en skärbräda. Skala en bit ingefärarot. Jag är väldigt förtjust i ingefära och brukar själv använda 4-6 centimeter som riktvärde för mängd. Är du osäker på vad du tycker om ingefära kan du börja med en mindre mängd och smaka dig fram. Riv ingefäran på den finare sidan av rivjärnet, det ska alltså bli som ett "mos" och inte som rivna morötter. Rå ingefära är ganska stark, så precis som när du hackar chili ska du inte klia dig i ögonen innan du sköljt dina händer. Tärna quornfilén/kycklingen och fräs i en rymlig stekpanna eller wokpanna. Häll i en skvätt vatten och häll i ingefäran och eventuellt chili och pressad vitlök. Lägg till ungefär 2 teskedar Santa Maria Green Curry Paste. Även här är det en smaksak. Ta en liten mängd i början om du är osäker och ha i mer om du vill. Rör om ordentligt så att smakerna blandas. Häll i grönsakerna i pannan. Häll i någon matsked soja, smaka dig fram och akta dig så det inte blir för salt. Rör om ordentligt. Låt puttra några minuter för att få bort överflödig vätska. Klart! Om man hör till dem som tycker att nudlar är gott och inte hör till den skara som vill hålla sitt kolhydratintag lågt går det givetvis utmärkt att blanda i nudlar också :)

Kommentarer

  • 13 oktober 2011 16:03
    Tabirimiri
    Den ska jag ta och prova för här är en som är på gång och bli förkyld

Logga in för att skriva en kommentar.