icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Lagom fet och ovig(d).




that`s all folks!
10 februari 2012 12:29
8

kesella + funlight= ?

jag ser att det är ett "rekommenderat" mellanmål här, men jag förstår inte riktigt varför? Visst jag ska erkänna, jag har provat, det smaka gott med lite jordgubbsaft i, när jag glömde frukten hemma, men frågan är ändå densamma, varför använda sig av saft i? Är det enbart för att ha så lite kalorier som möjligt i måltiden? Jag kör, själv, nu, 125g kvarg utblandat med frukt & bär, 25-50 g, för jag känner att det ger mer, både "bukafylla" ett stabilare blodsocker i längden, än vad det gör med kvarg och saft. Men det kanske finns någon anledning som jag inte förstår, till just denna kombination av kvarg och saft? Vet ni?

Kommentarer

  • 10 februari 2012 12:33
    eovine
    Det handlar väl bara om smaken - inte alla som gillar ren Kesellasmak.
  • 10 februari 2012 12:38
    jag har saften i för smakens skull bara.
  • 10 februari 2012 12:43
    Chinook
    Tror också det är mest en smakfråga faktiskt.
  • 10 februari 2012 12:59
    Bummlan
    Jag har det för smaken och variationen. Även om jag käkar rent också. Eller blandat med keso och frukt.
  • 10 februari 2012 13:15
    Jag käkar keso med tinade hallon ibland. Känner mig misstänksam vad det gäller aspartam. Stevia är ett alternativ men det kan man inte baka på.
  • 10 februari 2012 14:11
    Kan man inte baka på Stevia? Jag har sett ett recpet på kladdkaka med stevia. Aldrig testat själv dock. Jag har en flaska flytande stevia hemma som jag aldrig använder. Den ger en konstig sötma som jag inte gillar.
  • 10 februari 2012 14:16
    Jo man kan baka med stevia, det gör en vän till mig, dock är den väl sötare än socker 200 gånger sötare eller något, och tror hon sagt att den blir en besk smak ifall man får för mycket av den.
  • 31 mars 2012 18:57
    De flesta sötningsmedel går att baka med, man får bara vara noga med ugnsvärmen, "de gamla" sorterna fungerar väl bäst runt 175grader men de nyare går väl upp runt 200 om jag inte minns fel... har sukrin och flor melis att baka på, det är väl det närmsta sötningsmedel som påminner om socker som jag hittat i smak. :) Men är man van vid vanligt socker, tar det ett tag innan man vänjer sig vid smaken antar jag. :)

Logga in för att skriva en kommentar.