icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kristallenas blogg

Kalorisnål 56236
En kvinna i sina bästa år om man får använda det slitna uttrycket. Har lite för stor kärlek till god mat och är gift med en ”feeder” som Älskar att laga mat så då blir det att jag då och då måste ta tag i min vikt för att den inte ska Rusa iväg.
9 december 2013 12:58
6

5:2 Helt OK

Har nu kört 5:2 dieten fyra månader och just nu känns det som om det är något jag vill hålla på med så länge jag lever. Maken började också förra veckan och det fungerar bra för honom också. Jag brukar inte äta frukost alls för då blir jag inte hungrig. Jag tar bara en slät kopp kaffe espresso eller två på morgonen. Ibland kan jag ta en clementin till fikat på jobbet men oftast inte. Jag har märkt att det är lättare att avstå från sött kaffebröd och tårtor som serveras de dagar jag fastar. Till lunch blir det oftast en burk markrill i tomat eller tonfisk och ibland (när jag har) grönsallad eller lite grönsaker utan dressing. På kvällarna blir det en stor tallrik soppa av varierande sort. Spenat, vitkål, tomat, broccoli eller klar grönsakssoppa. Givetvis tillagas den utan grädde och ibland tar jag ett par finncrisp till beroende hur många kalorier jag kommit upp i innan. Jag är pigg de dagar jag fastar och inte särskilt hungrig. På kvällarna uppstår något slags sug i magen, men det beror nog på att jag är så van att småäta framför TV:n då. Jag väger mig inte så ofta och de dagar jag äter, äter jag som vanligt och unnar mig glass och god mat med grädde odyl och jag har gått ner ca 5 kg så nu är jag nere i 75 kg som jag tycker är min trivselvikt. Jag skulle naturligtvis vilja gå ner lite till men det hoppas jag göra. Jag kan varmt rekommendera denna livsfilosofi och jag tror på de goda effekterna med den. Ha det bra där ute och lycka till om ni vill prova 5:2!

Kommentarer

  • 9 december 2013 13:36
    Har också ätit 5:2 kombinerat med Gi sen September månad. Det som jag mest mår bra är att mitt kolesterol har gått ner. Sen har jag på resans gång gått ner ca 8 kg. Men det kan ju även bero på att jag har börjat träna, eller hela kombinationen av nytt levnadssätt. De sista 4-5 veckorna har vikten stått still, men jag mår bra och är verkligen pigg. Jag dricker mycket vatten och äter varm buljong till lunch samt 2 flatkex m lite philadelfiaost på. Efter jobb tränar jag ca 1 timme och därefter blir det middag för ca 300kcal. Då kan jag sen ta keso/kvarg m bär framför tvn. De sista veckorna när vågen står stilla trots att man är "duktig" gör att jag har tappat lite av motivationen då jag har ca 4-5 kg kvar att gå ner. Men jag mår bra så det är bara att fortsätta kämpa, det har ju gett resultat invärtes!! Kul att fler trivs med denna livsstilen!
  • 9 december 2013 14:17
    paloma
    Har hållit på med 5:2 i drygt 3 månader och tycker det funkar bra, jag har gått ner 7,9 kg. Nu har jag ca 3 kg kvar till målvikt och hoppas jag kan äta efter 6:1 eller något åt det hållet. Kanske 16:8 i 3 dagar/vecka och 500 kcal 1 dag, det beror på hur vikten håller sig.
  • 9 december 2013 18:02
    Pinglann
    Vad roligt att läsa att det går så bra! Jag har inte hållit på så länge men har märkt att jag mår bra av 5:2. så jag fortsätter den inslagna vägen och hoppas på lika fina resultat!
  • 9 december 2013 22:46
    Jag är nyfiken på om du tränat under tiden. Kör du lchf dom andra dagarna?
  • 26 juni 2014 12:49

    Det är just det med att det faktiskt är bra för kroppen att fasta två dagar i veckan. Jag känner flera personer som fått förbättrade värden av 5:2 dieten. En har diabetes och själv har jag haft högt blodtryck som blivit bättre när jag kört 5:2.

  • 26 juni 2014 13:03
    paloma

    Läste precis om 5:2 i en gammal Allas nr 4 från i år, där stod det hur nyttigt det var och speciellt för diabetiker. 

    Jag har hållit på i snart 10 månader och mår jättebra och nådde min målvikt i februari, men gått ner några kg till sedan dess. Sammanlagt 19, 2 kg varav 13, 5 med 5:2.

    Det absolut lättaste sättet att bli av med övervikt och hålla kvar viktminskningen.

Logga in för att skriva en kommentar.