icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Våren 2013 lyckades jag gå ner 10 kg genom att räkna kalorier.
Efter det sa jag aldrig mera över 70 kg.
När hösten kom hade jag gått upp till 72 och jag körde ett nytt race med kaloriräknande och gick ner 4 kg.

Nu börjar jag närma mig 70 igen, samtidigt som sommaren är i antågande. Så det är väl dags igen. Antar jag. Men jag börjar bli trött på jojo bantning.
28 november 2013 19:30
1

Perfekt bantarmat från Stephen Rössner

När jag var barn, då var en utav mina favoriträtter kycklinglever, den skulle helst vara stekt mycket hårt och rejält saltad. Till det åt jag jasminris och en inte helt oansenlig mängd ketchup. Jag var en riktig finsmakare som barn. Häromdagen kom jag och tänka på det och jag blev så himla sugen på kycklinglever, varför slutade jag äta det? Jag sökte upp ett recept på kycklinglever från Stephan Rössner, ni vet han som är överläkare på överviktskliniken på KS och som har skrivit några böcker om bantning, det var med rödvin och dijonsenap lite mer sofistikerat än min variant. När jag räknade kalorierna för det så blev det inte alls dumt, 243 kcal/portion. Med lite fullkronsris och två morötter blev det perfekt för en lättare måltid. Nu har jag ätit middagen och jag kan konstatera att mina smaklökar har utvecklats sedan jag var barn, kycklinglever är inte så fantastiskt gott som jag mindes det. Det är egentligen inte alls gott. Det är kanske därför jag inte ätit det på så länge. Men det är inte oätligt och en fördel var att jag blev väldigt nöjd med min portion. I vanliga fall har jag fortfarande kvar ett sug efter mer när jag ätit min kaloribegränsade måltid men nu vart jag helt nöjd och har sug efter varken mer mat eller något annat. Sambon vägrade ens smaka på det så nu har jag till tre matlådor också, men jag får stoppa det i frysen för man ska inte äta lever mer än en gång i veckan på grund av den innehåller så mycket retinol. Nu tjatar älsklingen på mig att vi ska ut och promenera innan det blir för sent.

Kommentarer

  • 28 november 2013 21:05
    Donnina
    Joo, kycklinglever är jättegott tycker jag! Knaperstekt med lök och sallad till.... Som paté med vitlök och ett par sardellfiléer och en skvätt konjak som en liten förrätt på rostat bröd Ja jag kan räkna upp många varianter, men smaken är forskellig som bekant. Synd att det inte motsvarade ditt barndomsminne!

Logga in för att skriva en kommentar.