icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vegetariskt, var börjar man?

Veteran
5951 inlägg
7 mars 2013 21:45

Om man ska laga mat som är god och smakrik, mättande och nyttig åt en person som är vegetarian ska man antagligen inte sätta fram en grönsallad, eller någon av alla de andra hundra klichéerna. Så långt allt väl :-) Men... vad lagar man? Känner ni någon bra kokbok/site jag kan förkovra mig i och lära mig mer om vegetarisk kost? Jag vill gärna kunna bjuda på mat som den här personen också kan äta, jag tänker inte stå och laga en massa extra mat däremot :-) Finns det inte en faslig massa vegetariska rätter i det indiska köket? Personen äter inte kött/fisk/fågel vet jag med säkerhet, äter ost och ägg tror jag nästan säkert och kanske dricker mjölk. Jag ska fiska lite mer i matvanorna, men jag tänkte brja förkovra mig lite också samtidigt så at jag kan ställa åtminstone halvintelligenta frågor. Det vore trevligt att inte trampa i alla klaver som finns, mat kan ju vara ganska laddat :-)

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    27 april 2013 19:16

    Jag tror jag testade med silduk först men det gick inte lika bra om jag minns rätt utan nylonstrumpa gick bättre men jag är inte säker. Saker som att tex ställa burken i diskstället hjälper också mkt tycker jag enligt mina helt ovetenskapliga test.

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    28 april 2013 08:54

    Jag tror det var där jag föll, jag har aldrig marinerat kött nån gång. åts det kött hemma hos mig efter jag flyttade hemifrån var det antingen kyckling (oftast),, nån slags korv eller vegetariskt. Vi åt mycket vegetariskt hemma också (det är billigt) och vi åt extremt sällan en köttbit köttbit. om man åt kött var det snarare i gryta eller så så jag har inte sånt i "ryggmärgen")

  • Veteran
    5951 inlägg
    28 april 2013 12:42

    Vilket härligt recept på chili, tack Nectar! :-) Marinera kött har jag gjort en del så då finns ju hoppet om att jag skulle kunna marinera tofu också då, om det finns likheter dem emellan :-)