icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Som 8-åring gick jag upp i vikt och ingen förstod varför. Mamma, som är barnsjuksköterska, kaloriräknade mig och märkte att jag åt alldeles för lite med tanke på min ökande vikt. Vid 10 år vägde jag 60kg och vi konstaterade att jag hade ett latent ärftligt hormonfel. Med rätt hjälp stod jag stilla i vikt ett tag men började gå upp igen efter ett tag. Vid 17 år vägde jag 77,8kg, jag var då frisk från min sjukdom och bestämde mig för att göra något åt det. Jag började på LCHF med mamma och gick ner allt som allt 10kg (67,8kg). Tränade och löpte flera gånger i veckan. Problemet var att så fort jag slutade på LCHF så började jag gå upp igen. Vikten steg till 73kg och jag började bli deprimerad. Vid 18 år så försökte jag igen och lyckades gå ner till 67kg igen  men pendlade tillbaka till 70kg efter 1 månad. 

Nu är jag bestämd att gå ner i vikt, nå min drömvikt och behålla den nere, hela livet.
17 januari 2015 21:52
5

Fantastiskt recept och magrutor.

Under hela mitt post-pubertala liv har jag alltid varit stor; inget thigh-gap och ingen muskeldefinition att tala om. 
Idag väger jag, efter 16 dagar med LCHF, 64,7kg. Jag kan inte ens minnas sist jag vägde så lite. 

Bestämde mig för att belöna mig själv med att köpa nya träningskläder och märkte i provrummet att jag har börjat få ett litet gap mellan låren när jag står ihop med knäna och dessutom "typ" magrutor. Skicka en bild till min bror, som är parkour instruktör på Stockholm Parkour Academy. Han bekräftade att det inte är "typ" magrutor, det var definitiva magrutor.
Dagen blev ungefär såhär; åkte till gymmet, åkte och shoppade, gick ut med vovvar'n,  städade lite hemma och bestämde mig för att börja laga min middag, den blev helt fantastisk!

Ellens LCHF Thai. 
Till 3-4 personer
 

2 stora kycklingfiléer
1,5 zucchini
1 liten lök
3 blad vitkål
10 små champinjoner
2 ägg
Vitlök, soja, salt, peppar, ingefära och lite sweet chili utan socker. 
Matolja för stekning

Hyvla zucchining på längden med en osthyvel och skär dem sedan på miten. Lägg mellan papper och låt torka i minst 30 minuter. 
Tina kycklingen, skiva den i 1cm tjocka bitar och marinera i 1 msk soja och 1-2 vitlöksklyftor. 
Stek ägget i olja och dra sönder det med en stekspade. Lägg ägget åt sidan. 
Hetta upp pannan på nytt och häll i lite matolja, fräs lök och champinjoner i lite soja och riven (eller mald) ingefära. Rulla ihop bladen vitkål och skär dem i tunna strimmor, blanchera dessa i kokande vatten 2-5 minuter (lite beroende på hur gammal vitkålen är). 
Häll av vattnet och tillsätt vitkålen till löken och svampen. Häll över sweet chili och salta och peppra. 
Bryn kycklingen och häll över den i grönsaksröran för att färdiglaga den. 
Torka ur pannan och häll i ca 0,5 dl matolja. Hetta upp ordentligt och "fritera" zucchinistrimlorna tills de är genomskinliga. 
Lägg upp lite av grönsaksröran i mitten av tallriken, placera zucchinin runt omkring och kycklingen i mitten, strö över ägget och servera!

Total viktnedgång januari: 3,5 kg. 
Ha en trevlig helg! <3

Gillar

Kommentarer

  • 18 januari 2015 08:46
    gittan52

    Har du tränat dig till de där magrutorna nu eller tidigare? Undrar om jag har några under min stora runda mage.... det får jag nog aldrig veta  sad

  • 17 januari 2015 22:12

     Kanon!!

  • 17 januari 2015 22:04
    Wow vilken mage!!
  • 17 januari 2015 21:55

    Jeansen på bilden har alltid varit för små för mig, nu är det jag som är för liten, känns helt otroligt!

  • 18 januari 2015 09:43

    Jag har tränat i ca 1 år med fokus på muskelbygge och kondition. Alltid ätit protein direkt efter träningen och aldrig tränat samma muskelgrupper två dagar i rad. 
    Hoppas verkligen att du någon gång snart framöver får upptäcka vad som finns "under din mage". Det är en tanke jag minns mycket väl från när jag var mycket tyngre. 
    Lycka til! <3

Logga in för att skriva en kommentar.