Hur gör ni?
Kommentarer
-
Det är skillnad på fett och fett. Vegetabiliska oljor innehåller mer fleromättade fettsyror medan smör har mer mättat fett. Fleromättat fett är hälsosammare då de minskar LDL-kolesterolet och på sikt minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Däremot har jag också för mig att olivolja inte är bra att steka i eftersom värmen fungerar som en katalysator och de hälsosammare fettsyrorna blir till transfetter, vilket är den sämsta av fetterna. Rapsolja eller majsolja är det som är bäst att steka i.
-
Okej, borde jag steka i rasolja istället för smör också? Och har du med det när du skriver in i matdagboken?
-
Jag har inte med det eftersom det är så små mängder att jag inte riktigt pallar ^^ Jag skulle nog rekommendera rapsolja att steka i generellt sett, men en del maträtter blir ju godare om man steker i smör. Kan dock tillägga att det på senare år har blivit omdiskuterat huruvida mättat fett är onyttigt eller inte. LCHF-dieten hävdar att mättat fett är lika hälsosamt som fleromättade fetter. Men jag går på mina sjuksköterskekunskaper istället och säger att det ökar mängden LDL-kolesterol.
-
jag räknar med fettet jag steker i. eftersom olja är 100% fett så känns det som att jag "lurar" mig själv om jag inte tar med det. en tsk olja innehåller ju trots allt en del kalorier.
-
Jag har med det när jag räknar. Däremot vet jag att kött inte absorberar fettet utan snarare utsöndrar mer av det fett som fanns i köttet innan. Men jag tar med det ändå. Steker du köttfärs däremot så kommer ju fettet med i slutprodukten.
-
Jag räknar med fettet och steker i kokosfett och smör
-
jag använder mig bara av raps olja när jag steker eller gör i ordning om det är något som ska stekas. Har aldrig våga på mig det här med oliv olja sägs inte att det är bra att steka i vad ja har läst kommer ej i håg vart tyvärr.
-
Nej olivljan skall man inte steka i. Rapsolja är bättre tål mer värme
-
Okej, tack för all hjälp!
Logga in för att skriva en kommentar.