Älska pasta
Kommentarer
-
Såg gott ut, undrar om jag skulle våga mig på att prova någon gång när jag blivit bättre på att laga mat, äger en pastamaskin som mest står och samlar damm, kanske kan inviga den i framtiden.
-
Gör det, det enda du behöver är kokande vatten och pastan :-) Fast gör som de gör i Italien med degen: lägg mjölet i en liten hög i skålen och gör en grop, och knäck äggen i den lilla gropen. Häll även i vatten och olja. Ta en gaffel, vispa runt lite försiktigt i ägget så gulorna går sönder och mjölet försiktigt börjar dras ner i äggsmeten. På så vis slipper man klumpar. När det börjar fasta för jäkligt på gaffen petar man ner degkluttarna i sålen för hand och knådar det sista med händerna. Räkna med att det kan ta upp till 10 minuters ganska hårt knådande innan du blir nöjd :-) Det tar kanske 15 minuter sammalagt, och sen en timma i kylen. Köra degen genom pastamaskinen är lätt, har du kvar instruktionerna?
-
Frågan är bara om mina ringa matkunskaper sträcker sig till att klara av att göra själva pastan utan att få den till antingen en stenhård klump eller en deg som inte vill vara deg :) Jodå instruktionerna är kvar, maskinen står ouppackad i sin förpackning så de bör vara där i. Helt klart ett framtids projekt, pasta är ju gott så.
-
Köp hem tillräckligt med mjöl, ägg och olja och testa :-) Det går inte att bränna vid, elda upp eller spränga så vad kan gå fel? I värsta fall har du kastat bort några deciliter mjöl och ägg, i bästa fall får du en pastadeg. Pastadegar ska vara hårda och lite omedgörliga förresten, iaf tyckte jag att den var det. Inte alls som bulldeg, som är mjuk och följsam, utan mer seg och lite otsträvig :-)
-
Ja får nog ta och göra det, har all tid i världen på att leka runt i köket och som du säger, ingen större fara kan ske, med tanke på vad jag redan lyckars med för konstigheter, kanske är jag en naturbegåvning på just pastatillverkning *håller tummarna* Tack för förklaringen om degen, var bra att veta annars hade jag helt klart trott jag misslyckats.
-
Jag håller tummarna för att du har tumme med pastadegar! Eller att du skaffar dig det, för det kan man ju göra också :-) Jag trodde jag hade gjort fel tills jag insåg att det var precis den där tjurskalliga egenskapen som gör att den håller ihop degen när man kör den genom maskinen.
-
Tack för tummarna, jag skulle tro jag behöver dem haha. Jag lär garanterat blogga om resultatet :)
-
Kul!! Det ser jag fram emot! Du skriver så bra, inlevelsefullt och engagerat så man rycks med av dina göranden och låtanden.
-
Kul att höra :)
-
Haha, så jävla go är du som blivit pastagalen. Skönt med lite kontrast mot alla dessa pastasmitare som härjar på MD. Körde du med samma grejor i raviolin igen?
-
Japp, jag ville se om det blev skillnad på smak om man gjorde likadant fast med radikalt tunnare deg. Jäklar så tunnt det gick att göra degen med en maskin, och så gott det blev! Det är ju en helt annan maträtt helt enkelt. Helt annan smak, helt annan textur och allt till det bättre. Ibland kan man tro att jag reagerar på att lågkolhydratsprat genom att prata pasta, kanske? Som när vissa börjar prata anti-kött, då börjar jag fundera på rejäla storkok på bog eller bringa... Nej nej, jag är [KURSIV]inte ett dugg [/KURSIV]obstinat och elak :-)
-
LCHF blabla, LCHF blabla och sedan kommer "Älska pasta". HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Obstinat och elak, javisst! Just pasta är ju verkligen skräcken för de flesta som vill gå ner i vikt. Det och vitt bröd ¤:)
Logga in för att skriva en kommentar.