Aj, igen
Jag fick till ett bra kroppsviktspass igår, så idag visade vågen +0,4kg trots att jag är helt säker på att jag hållit mig till kaloribudgeten. Det brukar bli så efter styrketräningen, det försvinner av sig själv när träningsvärken släpper.
Jag är ganska nöjd med styrketräningen och särskilt nöjd är jag med armhävningarna, de var verkligen strikta och låren och näsan nuddade golvet varje gång. Så fina, raka armhävningar har jag inte kunnat göra innan och särskilt inte 30 stycken.
Vädret är så uselt idag att jag nästan tänker köra intervaller på gymmet istället. Det var så länge sedan att det nästan skulle kunna vara kul. Antagligen blir det inte så, men jag leker med tanken.
Vill man fylla ut woken med något som dessutom är gott har jag kommit på att finstrimlad vitkål som steks först, tills den är mjuk och nästan börjar ta färg, är suveränt i kycklingwok. Sen steker man strimlad kyckling, och sist lägger jag i grönsakerna och sjögräsnudlarna. Avslutar med att krydda med citron, ingefära, lite olika chilisorter och paprika, eventuellt får jag tillsätta lite extra vatten. Sen får det sjuda sakta i tio minuter, en kvart så att nudlarna hinner ta smak av kryddorna och allting blandas ordentligt.
100g sjögräsnudlar (1portion) 8kcal
250g wokade grönsaker (Classic) 122kcal
70g strimlad vitkål 21kcal
150g kycklingbröstfilé 158g
2msk citronjuice 10kcal
Totalt: 319kcal
Fett:5g Protein:39g Kolhydrater:21g
Kryddorna är inte inräknade, det är lite för lite vikt för att jag ska kunna räkna med dem men annars är allt där. För att vara en portion som väger nära 600g är det väldigt lite kalorier, tack vare vitkålen och nudlarna. Jag antar att man kan justera fetthalten genom att bara ringla lite oliv- eller rapsiolja över, eller tillsätta i stekningen vid någon tidpunkt om man vill det, men för mig räcker det med den vätska som finns i ingredienserna (samt extra vatten för att det ska finnas något att sjuda i sedan förstås). Nu är ju min wokpanna non-stick, det spelar säkert roll, och så brassar jag inte på för fulla spjäll heller för att minska risken att bränna fast.
Det mesta av saltet tillför jag efteråt, av den enkla anledningen att flingsalt ovanpå maten märks mer än om jag saltar medan jag lagar maten. Fast svartpeppar, cayennepeppar, paprikapulver, ingefära, citron, chilipeppar, vitlök, lök och koriander använder jag gärna mycket av. Om jag har färsk ingefära är det ännu bättre, färskt är alltid bättre men torkat och malt fungerar det med. Man får ta lite mer bara :-)
Nu återstår att lista ut vad vi ska äta till middag ikväll, jag har flera alternativ men det som lockar mig mest har vi förstås inte hemma (rotmos och stekt korv). Å andra sidan har vi blodpudding och bacon, det är inte fy skam det heller. Vi har korvar i kylen också, som skulle behövas göras av med. En sorts hjortkorv och en typ av chorizo, fast de är orökta (färska?) så de måste tillagas så de är minst 72°C inuti. Jag tror de skulle passa vansinnigt bra till broccoligratäng med ädelost eller potatismos.
Tänk vad trevligt det vore om det kunde bli uppehåll och plusgrader, så att jag kan springa ute utan att bli genomblöt. Tänk vad trevligt det vore om jag kunde få till ett bra löppass idag.
Gillar
Kommentarer
-
Det är så för mig med att det blir plus på vågen efter styrketräningen, likaså efter buggkursen.
Ha en trevlig kväll !
-
Detsamma till dig gasten :-)
Logga in för att skriva en kommentar.