icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5996508
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
3 augusti 2014 10:57
2

Ångrar mig inte

Nu när vi haft glassmaskinen ett tag måste jag erkänna att jag är sagolikt förtjust i den. Med äggulor, grädde (eller gräddmjölk), socker och en smak kan man åstadkomma något som glasstillverkarna bara önskar att de kunde göra.

Riktig glass.

Den blir alldeles lagom i konstistensen direkt från maskinen tycker jag, men vill man ha den hårdare kan man lägga över den i en bunke och ställa i frysen någon timma så stelnar den ytterligare lite.

Hittills har vi testat följande smaker:

  • Vanilj (fyllig smak, lite småtrassligt eftersom vaniljstången måste koka)
  • Choklad (makalöst gott, lätt att göra eftersom du inte kokar något innan)
  • Citron (om man aldrig smakar söt citron går det inte att förklara hur gott det är)
  • Päron (Märkligt gott med frukt i glass)
  • Saffran (Den här glassen gör sig nog bäst i jul, men den var grymt god)
  • Jordgubbar (Så det är så här riktig jordgubbsglass smakar! JORDGUBBE!)
  • Svarta vinbär (Lite pyssel att passera vinbären så det mesta av skal och frön försvann, men det blev häftig färg och fantastisk smak)
  • Mango (Helt fantastiskt gott, frukt i glass är en mycket god idé )
  • Bananglass (Söt banan, dra ner på sockret annars kan det bli för mycket av det söta. Underbart gott i kombinationsglass, t ex bananchoklad)
  • Kombinationer, t ex choklad-citron och saffran-päron (leka med kombinationerna var en lycklig slump eftersom vi fick slattar över. Hellre än kasta dem gjorde vi "slattglass" och vissa av kombinationerna blev makalöst goda.)

 

Men nackdelen är att det blir lite för mycket glass för att det ska vara bra. Plötsligt har vi det alltid hemma, alltid tillgängligt. Det är inte riktigt bra, gott men farligt.I den här värmen har det blivit en hel del glass, och jag börjar misstänka att det kanske påverkar vikten negativt, så jag får väl styra upp och disciplinera mig lite. Det är ingen katastrof någonstans, jag är fortfarande en 36-38 i kläder och måttbandet visar inga större förändringar. Men ändå. Eller så är det mitt samvete som gnäller bara.

" - Du kan inte hålla på och äta så här gott varenda dag och unna dig på det där viset. Fy på dig, lyxlirare!"

Fast så länge det ska vara så här varmt och sliskigt väder tänker jag fortsätta njuta min glass. Det är inte varmt och svettigt så hemskt många veckor om året, och sällan passar det väl så bra med kall glass som när det är varmt!

Så tänker jag i alla fall :-)

Carpe diem. (Det gjorde jag igår, bilden togs av fästmannen medan vi sprang.)

Gillar

Kommentarer

  • 3 augusti 2014 13:50

    Fördelen med riktig glass är att man (läs jag smiley) oftast är nöjd med en lite mindre mängd för att den smakar så mycket och så riktigt. Behovet av att lyxa till det tillgodoses bättre, tycker jag i alla fall.

    Man kan köpa vaniljpulver för att förenkla, och då menar jag inte nåt konstgjort utan små burkar med vanilj i pulverform. Och lakritsglass, mmm.... Vi har en glassmaskin med två små behållare, då kan man göra en med lakrits och en med citron, en mycket bra kombination.

    Glass är, har alltid varit och kommer alltid att vara sommar. Så tycker jag att det kan få fortsätta vara även om man blivit vuxen och vill tänka på vad man stoppar i sig.

  • 3 augusti 2014 14:28

    Ni har så rätt båda två!

    Tack för tipset med vanilj i pulverform, jag ska hålla utkik efter det! Det skulle underlätta betydligt!

Logga in för att skriva en kommentar.