icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991984
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 juni 2010 14:00
3

Att återskapa ett recept

På en restaurang fick vi något de kallade pepparrotsfraiche till köttet (när jag tänker efter kan de ha kallat den pepparrotscreme också, jag är inte helt säker om jag ska vara ärlig) och det smakade gudomligt gott. Nu har jag laborerat och kan konstatera att de omöjligen kan ha använt den vanliga fraichen, den fetaste. Det blir helt fel konsistens och smak helt enkelt. Men om jag ska köpa mig igenom alla varianter som finns och testa lär jag vara så less på pepparrot att jag inte vill ha när jag väl hittat rätt blandning.

Läste nånstans att man kan använda naturell kesella också... Jag önskar att jag hade utbildat mig till kock istället, då hade jag kunnat sånt där som hur man gör den där goda, kalla såsen med pepparrot!

Kommentarer

  • 14 juni 2010 14:40
    Testa Philadelphia och spä ev. ut med kesella. Blir lite "krämigare" konsistens!
  • 14 juni 2010 14:43
    Det är det som är felet, det ska inte vara en creme. Det blev alldeles för tjock och krämig konsistens med vanlig creme fraiche så det lär inte bli bättre med färskost. Det ska vara en ganska flytande sås, en kall sås till t ex grillat kött eller strimlad entrecôte. I konsistens om än inte smak ska det påminna om en lättflytande gräddfil nästan.
  • 14 juni 2010 18:48
    Det har jag också ätit på ett ställe. Precis gudomligt gott:)

Logga in för att skriva en kommentar.